Bingöl'de hain tuzak!

Bingölde hain tuzak!
Bingöl'de askeri konvoyun geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırı sonrası 9 asker şehit oldu, 61 asker yaralandı

 

Daha önce 7 olarak açıklanan şehit sayısı, çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan 2 askerin hayatını kaybetmesi ile 9’a yükseldi. Olayda yaralandığı açıklanan 63 yaralıdan 8’i Muş’ta, 4’ü Elazığ’da, 2’si Erzurum’da, 1’i Malatya’da, diğerleri de Bingöl’deki hastanelerde tedavi altına alınmıştı. Bu arada şehit olan askerlerden ikisinin isimlerinin Anıl Eruluç ve Eren Kubal olduğu öğrenildi.

“SALDIRI SONRASINDA OPERASYON BAŞLATILDI”

Olayın takiben hem polis özel harekat hem de jandarma özel harekat birlikleriyle olay mahallinde operasyon başlatıldığını ifade eden Vali Güvençer, “Biz o hain saldırı ile ilgili son sözümüzü bu katillere en yakın zamanda Bingöl’den temizleyerek söylemiş olacağız. Bingöl bu coğrafyanın, bu bölgenin hatta Anadolu’nun sahip olduğu değerleriyle kalbi konumunda. 2 gün içinde yaşadığımız bu lanetli saldırılarla Türkiye’nin kalbine, Türk milletinin kalbinin derinliklerine bir hançer saplanmıştır. Bingöl, erdemli insanların milletine, devletine sadık, insanlık değerlerini sonuna kadar sahip insanların memleketidir. Bu menfur saldırıların Bingöllülerin yüreklerinde açtığı derin yara ve Bingöl sedalarından yükselen lanet katilleri en kısa zamanda kendi kanlarında boğacaktır. Ben, vatan toprağına emanet ettiğimiz şehitlerimize, Allah’tan rahmet diliyorum. Bütün yakınlarına başsağlığı diliyorum. Hepimizin başı sağolsun, vatan sağolsun. İnşallah yaralılarımıza bütün gayretlerimizle müdahale edeceğiz. İnşallah yeni şehit haberleri vermek durumunda kalmayacağız. Yaralılarımıza Allah’tan acil şifalar diliyorum. Bu tür menfur olayların ilimizde, bölgemizde ve ülkemizde son olmasını diliyorum” diye konuştu.

“ASKERLER SİVİL VE SİLAHSIZDI”

Askerlerin yasal, izin, sağlık izni ve görev izni dolayısıyla memleketlerine dönen sivil insanlar olduğunu söyleyen Vali Güvençer, “1993 yılında yaşadığımız menfur saldırı gibi lanetli örgüt çirkin yüzünü göstermiştir. Sivil, silahsız kardeşlerimize böyle bir hain pusu kurdu. Konvoyda 3 otobüs, 2 minibüs, asker taşıyan 5 sivil araçla toplam 200 askerimiz vardı” şeklinde konuştu

12 F-16'LAR BÖLGEYİ BOMBALADI

Roket atarlı saldırının ardından Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nden kalkan 12 adet F-16 savaş uçağı PKK’lı teröristlerin bulunduğu alanı bombalamaya başladı. Diyarbakır’dan kalkan Pars filosuna ait savaş uçakları, saldırıyı gerçekleştirerek olay yerinden kaçan teröristlerin kaçış güzergahlarını ve sığınaklarını bir bir bombalayor. F-16 savaş uçakları ile birlikte Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden 2 adet de casa tipi askeri kargo uçağı kalktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel