Bingöl'de beyaz esaret

Bingölde beyaz esaret
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde dün akşamdan itibaren etkili olan kar yağışı ilçede beyaz esarete neden oldu

Etkili olan kar yağışı dolayısıyla Yedisu'nun çevre iller ve tüm köy yolları ile bağlantısı kesilirken, yarıyıl tatili için memleketlerine giden öğretmenlerin ilçe bağlantılarını sağlayan karayollarının kapalı olması nedeniyle dönüş yolunda Erzurum ve Bingöl'de kaldıkları öğrenildi. 

Dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı sabaha kadar aralıksız devam etti. Daha önce ilçe merkezinde 80 santimetre olarak ölçülen kar kalınlığı yeni yağış ile birlikte 1 metreye ulaştı. Etkili olan kar yağışı dolayısıyla Yedisu-Bingöl, Yedisu, Erzurum ve Yedisu-Erzincan karayolları ile ilçeye bağlı 13 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi. Çevre ile irtibatı kesilen ilçede görev yapan ve yarıyıl tatili için memleketlerine giden öğretmenlerin dönüş yolunda Erzurum ve Bingöl'de kaldıkları, ilçe yolunun ulaşıma kapalı olması nedeniyle Yedisu'ye gelemedikleri öğrenildi.

Etkili olan kar yağışı ile birlikte bütün yollarının ulaşıma kapandığını söyleyen İzzettin Ermiştekin, yetkililerden yardım beklediklerini söyledi. Ermiştekin, "Öyle bir kar yağdı ki bütün yollarımız kapandı. Şu an bir hastamız olursa yatakta inleyerek ölecek. Yetkililerden buna bir çare bekliyoruz" dedi.

Öte yandan kar yağışının devam etmesi nedeniyle çalışma yapılamadığı, yağışın durmasının ardından köy hizmetleri, belediye ve karayolları ekiplerinin ulaşıma kapanan yolları açmak için çalışma başlatacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir