Bilinçsiz klima kullanımı ani kas tutulmasına neden oluyor

Bilinçsiz klima kullanımı ani kas tutulmasına neden oluyor
Yaz sıcaklarından korunmak için tercih edilen klimaların bilinçsiz kullanılması halinde ani kas tutulmasına neden olduğu beliritldi.

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte ısınan hava çoğu zaman bunaltıcı oluyor. Sıcak havadan daha az etkilenmek ve serinlemek için kullanılan klimalar ise hayatı kolaylaştırırken, bazı rahatsızlıklara da neden olabiliyor.

Klimanın bilinçsiz bir şekilde kullanılmasının başta kas tutulması olmak üzere birçok rahatsızlığa neden olabileceğini belirten Özel Medline Aydın Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ferruh Çetinkaya, konuyla ilgili bilgiler verdi. Dr. Çetinkaya, “Klimalar, son yıllarda hem evlerde hem de araçlarda yaygın olarak kullanılıyor. Ancak sıcak havalarda rahat bir nefes almayı sağlayan klimaların doğru bir şekilde kullanılması gerekiyor. Klima nedeniyle çok basit rahatsızlıklardan, çok ciddi derecelere varan akciğer rahatsızlıklarına kadar değişik hastalıklar ortaya çıkabilir. Klimanın direkt gelmesiyle beraber 1-2 gün süren hafif ateşle seyreden soğuk algınlıkları, yüz felci, boyun tutulmaları, sırt ağrıları, kas ağrıları şeklinde gelip geçici rahatsızlıklar ortaya çıkabilir” dedi.

Serinlerken dikkat edilmesi gerekenlere de değinen Dr. Çetinkaya, “Klimanın direkt üzerinize gelmesini engelleyin. Klimayı tavana yönlendirerek, dolaylı serinletmeyi tercih edin. Sıcak bir ortamda terledikten sonra klimanın soğuttuğu odaya girmeyin. Rahat bir çalışma ortamı için klimanın 22-23 derecede olmasını sağlayın. Genellikle serinlemek için tercih edilen 18 derece oldukça düşük bir sıcaklıktır. Eğer dereceyi yükseltme, değiştirme şansınız yoksa boyun ve sırt bölgenizi, soğuktan korumaya özen gösterin. Bunun için pamuk, ipek veya yün gibi doğal ipten yapılmış bir fular kullanabilirsiniz” şeklinde konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir