Bilinçli Tercih Yapma Zamanı

Bilinçli Tercih Yapma Zamanı
Üniversiteye giriş ve temel eğitimden ortaöğretime geçiş(TEOG) sınav sonuçlarının açıklanması üzerine Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce tercih danışma merkezleri oluşturdu.

Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde il genelinde 65 tercih merkezi oluşturuldu ve toplam 141 rehberlik öğretmeni görevlendirildi.

Sınav sonuçları belli olan öğrencilerimizin emeklerinin yanlış tercihlerle zayi olmaması, alınan puanların iyi şekilde değerlendirilebilmesi için bilgi ve deneyimi olan rehberlik öğretmenleriyle tercih danışmanlığı yapılacak.

Konu ile ilgili olarak açıklamalar yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, “Sekiz yıllık ve on iki yıllık eğitim hayatının sonunda elde edilen puanlar belirlendi. Eğitim hayatı süresince yaptığınız çalışmaların karşılığı olarak ulaşılan puanların doğru, isabetli ve etkili kullanma dönemi başlıyor. Bu nedenle profesyonel meslek uzmanları rehberliğinde bilinçli tercih yapma zamanı. İyi bir okul, üniversite tercihinin yanında iyi bir bölüm tercihi de yapılması gerektiği unutulmamalıdır. Sadece adı için okul veya üniversite tercihi yapılması hem mesleki hayatınızı hem de kişisel hayatınızı olumsuz etkileyebilir. Bu sebeple bilinçli tercih yapmak, mesleklerin kendi kişiliğimizle uyumunu düşünmek çok önemlidir. Unutulmamalıdır ki sınavda alınan puanın öneminin yanında, yapılacak olan tercihler gelecekteki hayatınıza yön verecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim