“Bilinçli Nesiller İçin Kızlar Okula” Proje Öğrencileri Samsun’da…

“Bilinçli Nesiller İçin Kızlar Okula” Proje Öğrencileri Samsun’da…
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Program Otoritesi olduğu Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliğine yönelik geliştirilmiş olan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı IPA IV. Bile

 

      Gülören Osman Yeniay YİBO’nun Avrupa Birliği Hibe projesi kapsamında yürütülen etkinliklerden Sinema Etkinliği, Müzeler, Bandırma Vapuru, Hayvanat Bahçesi gezilerine 60 öğrenci,Proje koordinatörü,Proje Sahibi Okul Müdürü,Proje Ortağı Türk Üniversiteli kadınlar Derneği Samsun Şubesi Başkanı ve üyesi ile projede görevli 6 eğitmenin katıldı.

       İlk olarak Bandırma Vapurunu gezen öğrenciler daha sonra Samsun Konak Sinemasında gösterimdeki Karayip Korsanları filmini 3 boyutlu olarak izlediler. Hayatlarında ilk defa sinemaya gittiklerini söyleyen öğrencilerin oldukça keyifli oldukları görüldü. Sinemadan sonra yemek ihtiyaçları için Samsun Çarşı Mağazasının Restoranında yemek yiyen öğrenciler, Samsun ilini havadan izleme fırsatı buldular. Yemekten sonra sırasıyla Gazi ve Arkeoloji-Etnografya Müzelerini gezen öğrenciler proje koordinatörü Mustafa Albayrak’tan programda olmayan Lunaparka gitmek istediklerini söyleyerek onu ikna ettiler ve Lunaparkta doyasıya eğlendiler.

“bilincli-nesiller-icin-kizlar-okula”-proje-ogrencileri-samsun’da…-(2)-(custom).jpg

       Birçok ilklerini yaşayan öğrencilerin büyük bir çoğunluğunun hayatlarında ilk defa Samsun iline geldikleri, Bandırma Vapurunu, Müzeleri ilk defa gördükleri ve gezdikleri, Sinemaya ilk kez gittiklerini söyleyerek bu geziyi düzenleyen proje koordinatörü Mustafa Albayrak’a ve proje sahibi okul müdürü Kerim Sezer’e defalarca teşekkür ettikleri görüldü. En son olarak programdaki Hayvanat Bahçesine yapılan gezi ile etkinlik sona ermiş ve öğrenciler servislerle okula dönüş yapmak üzere yola çıkmışlardır.

“bilincli-nesiller-icin-kizlar-okula”-proje-ogrencileri-samsun’da…-(1)-(custom).jpg

      Öğrencileri yolladıkta sonra bilgi veren proje koordinatörü Mustafa ALBAYRAK, proje kapsamında okul öğrencilerinin Samsun ilindeki liseleri tanıma amacıyla 14-15 Haziran 2011 tarihlerinde gezilerinin olduğunu,16 Haziran 2011 tarihinde Planetaryum gezisi yapılacağını ve 17-20 Haziran 2011 tarihleri arasında hedefe grubu öğrencileri Çanakkale’ye proje kapsamında götüreceklerini bildirdi.

HABER MERKEZİ

 

   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber