"Bilinçli Nesiller İçin Kızlar Okula"

Bilinçli Nesiller İçin Kızlar Okula
Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliğine yönelik geliştirilmiş olan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programlarından Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşmasının Arttırılması Hibe Programı kaps

 

    Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliğine yönelik geliştirilmiş olan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programlarından Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşmasının Arttırılması Hibe Programı kapsamında “Bilinçli Nesiller İçin Kızlar Okula” adlı projesi ile hibe alan Çarşamba Gülören Osman Yeniay YİBO’daki özellikle kız çocuklarının okullaşması amacıyla yapılan çalışmalar meyvelerini vermeye başladı
 
    Projenin amacı olan özellikle kız çocuklarının ortaöğretime devam etme oranlarının arttırılması kapsamında yapılan çalışmalar sonunda 2010/2011 Eğitim öğretim yılında Gülören Osman Yeniay YİBO’ dan mezun olan toplam 103 öğrenciden 55’nin ortaöğretime devam ettirildiği bildirildi. 2010/2011 Eğitim öğretim yılında mezun olan toplam 42 kız öğrenciden 20’sinin ortaöğretime kayıt yaptırdığı öğrenildi. Hedef grubu kız öğrencilerden 1 tanesi Anadolu Öğretmen Lisesine,3 tanesi Anadolu Lisesine,6 tanesi Anadolu Meslek Lisesine ve 10 tanesi de Çok Programlı Liseye kayıt yaptırıp öğrenimlerine devam ediyorlar.
bilincli-nesiller-icin-kizlar-okula-(1)-(custom).jpg
    Ayrıca 35 erkek öğrencinin 6 tanesinin Anadolu Lisesine,4 tanesinin Anadolu Meslek Liselerine,7 tanesinin Endüstri Meslek liselerine ve 18 tanesinin de Düz ve Çok Programlı liselere kayıt yaptırdıkları öğrenildi. Projenin koordinatörlüğünü yapan Mustafa Albayrak yaptığı açıklamada 2009/2010 eğitim öğretim yılı sonunda %20 olan ortaöğretime devam etme oranlarının proje sayesinde %50’yi aştıklarını ve çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Ayrıca proje kapsamında projenin nihai faydalanıcıları olan Çarşamba ilçesinin en dağlık ve kırsal bölgesinde yaşayan Gülören, Karakaya, Köroğlu, Bezirgan, Aşağı Musalla ve Konukluk köylerindeki vatandaşlara bilinçlendirme çalışması amacıyla yaklaşık 300 veliye ulaşılarak çeşitli konularda 9 adet seminer verildiğini ve bu seminerlerin çocuklarını okutmak istemeyen velilerin önyargılarını kırarak eğitimin önemi konusunda farkındalık yaratma anlamında çok önemli bir katkı sağladığını bildirdi.
bilincli-nesiller-icin-kizlar-okula-(3)-(custom).jpg
     Albayrak, Proje kapsamında 2011/2012 eğitim öğretim yılında çalışmaların devam edeceğini ve proje sonunda hedeflerinin ortaöğretime devam etme oranını %80’lere ulaştırmak olduğunu söyledi. Proje kapsamında en son olarak “El Sanatlarının Gelir Getirici Uygulamaları” konulu seminer düzenlendiğini ve bu seminere yaklaşık 40 velinin katıldığı öğrenildi. Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü El Sanatları öğretmeni Filiz ÇAM tarafından verilen seminerde çeşitli el sanatları hakkında bilgilendirme yapıldı ve bunun nasıl gelir getirici bir uygulamaya dönüştürülebileceği belirtildi. Yaklaşık iki saat süren seminer sonunda velilerle toplu fotoğraf çekimi yapıldı.
HABER MERKEZİ            
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir