Bilim Merkezi’nde öğrenci alımları başladı

Bilim Merkezi’nde öğrenci alımları başladı
Samsun Bilim ve Sanat Merkezi'ne bu yıl Samsun genelinden resmi-özel ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıflara devam eden öğrenciler arasından tanılama süreciyle öğrenci alımı yapılacak

İlkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin (resim, müzik ve genel zihinsel yetenek) eğitim öğretim gördüğü Samsun Bilim ve Sanat Merkezi'ne öğrenci aday gösterme süreci başladı. Öğrencilerin herhangi bir eğitim kurumunda öğrenim görürken, sınava girerek çeşitli üstün yeteneklerinden dolayı tercih ettikleri bilim sanat merkezinde uyum, destek eğitimi, bireysel yetenekleri fark etme, özel yetenekleri geliştirme ve proje üretimi gibi alanlarda eğitim veriliyor. 2010 yılından beri faaliyet gösteren Samsun Bilim ve Sanat Merkezi'ne bu yıl Samsun genelinden resmi-özel ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıflara devam eden öğrenciler arasından tanılama süreciyle öğrenci alımı yapılacak.

2015 YILINDA İLKLER YAŞANACAK

Konu hakkında açıklama yapan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, "Bu yıl ilk defa ilkokul 1. sınıf öğrencileri de bilim sanat merkezlerine giriş için değerlendirilecek. Her yıl ilkokul 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri tanılama sürecine katılıyordu. Bu yıl ilk defa 1. sınıf öğrencileri de katılacaklar. Ayrıca bu 1 ve 2. sınıflar sınavlarını tablet üzerinden online olarak yapacaklar. Bakanlığımız bunu da ilk defa uyguluyor. 3 ve 4. sınıflar ise önceki yıllarda olduğu gibi yazılı sınava tabi tutulacaklar” dedi.

BAŞVURULAR 27 KASIM'DA SONA ERİYOR

Bilim ve Sanat Merkezi’ne öğrenci aday gösterme süreci 9 Kasım Pazartesi günü başladığını söyleyen Girgin, “Sınıf öğretmenleri 1, 2, 3 ve 4. sınıfa devam eden öğrencilerden; resim, müzik ve genel zihinsel alanda akranlarından ileri düzeyde farklı olduğunu düşündükleri öğrencileri aday gösterip e-okul sistemi üzerinden gözlem formlarını 27 Kasım tarihine kadar doldurabileceklerdir. 3. ve 4. sınıftan aday gösterilecek öğrencilerin gözlem formlarının sistem tarafından açılabilmesi için sınav ücretinin kılavuzda belirtilen bankalara TC kimlik numarası ile yatırılması gerekmektedir. Bunu önemle vurgulamakta yarar var. Sınav ücretini yatırmayan öğrencilerimizin sisteme girilmesi mümkün değil. Ayrıca 1 ve 2. sınıfa devam eden öğrencilerden herhangi bir ücret alınmayacaktır. Aday gösterme süreci bittikten sonra iki aşamalı olarak öğrencilerimiz tanılama sürecine girecekler ve hak kazanan öğrencilerimiz Samsun Bilim ve Sanat Merkezi'ne devam edecekler. Öğrenci aday gösterme ve sınav takvimiyle ilgili olarak okul müdürlerimiz, rehber öğretmenlerimizle toplantı yapılarak gerekli bilgiler verildi. Velilerimizin çocuklarının okudukları okula giderek süreçle ilgili bilgi almalarını önemle tavsiye ederim” diye konuştu.

Girgin ayrıca, Samsun Bilim ve Sanat Merkezi'ni ve öğrenci aday gösterme süreciyle ilgili ayrıntılı bilgilere kurumun www.samsunbilsem.meb.k12.tr internet adresinden rahatlıkla ulaşılabileceğini veya Milli Eğitim Bakanlığı'nın http://orgm.meb.gov.tr web adresinde yayımlanan kılavuzdan öğrenilebileceğini söyledi.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Eğitim