Biletlerin Yüzde 90'ı satıldı

Biletlerin Yüzde 90ı satıldı
Ramazan Bayramı nedeniyle özellikle 8-10 saatin üzerindeki uzun hatlarda otobüs biletlerinin yüzde 90'ının satıldığını bildirdi

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, Ramazan Bayramı nedeniyle 19-27 Temmuz 2014 tarihlerinde özellikle 8-10 saatin üzerindeki uzun hatlarda otobüs biletlerinin yüzde 90'ının satıldığını bildirdi.

 

Erdoğan, yoğun talep nedeniyle D2 belgeli otobüslerle de yolcu taşınmasına izin verilmesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına başvuruda bulunduklarını söyledi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Erdoğan, 28 Temmuz 2014 tarihinde başlayacak Ramazan Bayramı dolayısıyla tatil yapmak veya memleketlerine gitmek isteyen vatandaşların yoğun talebiyle karşılaştıklarını, bayrama yaklaşık 3 hafta kalmasına rağmen biletlerin önemli bölümünün satıldığını dile getirdi.

 

"Özellikle 8-10 saatin üzerindeki uzun hatlarda otobüs biletlerinin yüzde 90'ı satıldı" diyen Erdoğan, şöyle konuştu: "19 Temmuz'dan başlayan ve bayramın birinci gününe kadar devam eden bir yoğunluk var. Normalde şehirler arası tarifeli seferler D1 belgeli otobüslerle yapılıyor. Bayram nedeniyle D2 belgeli otobüslerin de yolcu taşımasına izin verilmesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile görüşmelere başladık. Onu bekliyoruz, ona göre yeni seferler açılacak."

 

Günlük 750 bin insan yolculuk yapacak

 

Türkiye'de günlük 15 bin otobüs seferi yapıldığını bildiren Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla günlük 750 bin kişinin otobüslerle taşınacağını, bu sayının bazı günlerde 1 milyona çıkabileceğini söyledi. Sadece İstanbul otogarından günlük 2 bin 500 civarında otobüsün Anadolu'ya doğru hareket edeceğini, İstanbul'dan günlük yaklaşık 150 bin kişinin taşınacağını dile getiren Erdoğan, "Bayram nedeniyle 10 günde yaklaşık 7 milyon kişinin otobüsle seyahat edeceğini düşünüyoruz" dedi.

 

Erdoğan, Anadolu'nun yanı sıra yaz sezonu nedeniyle tatil yörelerine de yoğun talep olduğunu dile getirerek, bayramda yollarda oluşacak trafik yoğunluğu nedeniyle kaza riskinin yükseldiğini, kazaların önüne geçmek için de Emniyet Genel Müdürlüğü ile çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Bayramda otobüsle seyahat edecek kişilere uyarılarda bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

"Şu anda karayollarındaki en güvenli taşıma sistemi, otobüs. Vatandaşlarımıza D1 belgeli otobüs firmalarıyla seyahat etmelerini öneriyoruz. Korsan otobüslerle seyahat etmesinler. Emniyet kemerlerini mutlaka taksınlar. Otogarlardan kalkan otobüs firmalarından bilet satın alsınlar. Mağdur olmamak için biletlerini zamanında alsınlar."

 

Bilet fiyatlarında artış var mı?

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından aldıkları fiyatların üzerinden yüzde 30'a kadar indirim yapma imkanları bulunduğuna işaret eden Erdoğan, kış döneminde yüzde 30 indirimi uyguladıklarını fakat yaz döneminde indirim miktarının daha düşük tutulduğunu ifade etti. Erdoğan, "Daha önce Ankara güzergahında 40 lira olan biletler 45-50 liraya çıktı. Artış gibi gözükebilir fakat bu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından aldığımız fiyatlar. Yüzde 30'un içinde kalmak şartıyla bilet fiyatları kış dönemine göre yüzde 10-15 civarında arttı" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir