Beylerce-Beyyenice yolu kaza rekoruna koşuyor

Beylerce-Beyyenice yolu kaza rekoruna koşuyor
Beylerce-Beyyenice arasında yapımı devam eden duble yolda bir gün içinde 4 kaza meydana geldi.

 

 Bu kazalar da 5 kişi yaralanarak Çarşamba Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bu kazalarla birlikte Ayvacık yolu kaza rekoruna gidiyor dedirtti

Çarşamba- Ayvacık arasındaki karayolunda 2 yıldır devam eden Beylerce-Beyyenice arasında Duble yol çalışmasında dün meydana gelen 4 ayrı kazada 5 kişi yaralandı. Kazalar sonrasında Üstlenici firma ve Karayollarının çalışmaların yapıldığı karayolunda yeteri kadar tedbir almadığını iddia eden vatandaşlar ise isyan etti. Daha öncede defalarca kazalar olduğunu belitten vatandaşlar, yapılan yol çalışması sırasında yolun bağlantı yolları kısımlarında herhangi bir uyarı işareti konulmamasının bu tarzda kazalara neden olduğunu iddia ettiler.

Yaklaşık 2 yıl önce Karayolları tarafından ihale edilerek yapıma başlatılan yolda yapım süresi içeresinde irili ufaklı onlarca kaza oldu. Meydana gelen kazalarda çok sayıda vatandaşımız ya yaralandı ya da hayatını kaybetti. Bu kazalarda beklendiğinden çok da fark edilmeyen maddi hasarlar meydana geldi. .

Vatandaşlar uyarı işaretleri konudan dertli

Beylerce-Beyyenice güzergâhını sıklıkla kullanan araç sürücüleri ve çevrede yaşayan vatandaşlar, yol yapım çalışmaları sırasında uyarı işaretlerinin olmaması konusunda dert yandı. Yol yapım çalışmasında yüklenici firmanın bu konuda herhangi bir önlem almadığına da dikkat çektiler. Kazaların bir çocuğunun yan yol çıkışları ve kavşaklarda meydana geldiğini belirttiler. Vatandaşlar, bu konuda yol ayrımlarında hiçbir trafik işaret ve levhalarının ya hiç koyulmadığını ya da olsa da göstermelik olduğunu belirterek duyarlılık ve insan hayatına önem verilmediğine işaret ettiler. Geçici yapılan bağlantı yolların ise kazaya davetiye çıkardığını iddia eden vatandaşlar, Bu konuda yetkilileri bir an evvel önlem almaya davet ederken.

Trafik Polisleri de şikâyetçi

Yapılan yol çalışmasından kaynaklı birçok kazanın meydana geldiği bölgedeki kaza olaylarına adeta yetişmeye çalışan Çarşamba İlçe Emniyet Personelleri de sıkıntı çekiyor. Meydana gelen kazalarda hasar gören araçları ve araçlardan savrulan malzemeleri toplamak ve ortadan kaldırma çalışmalarında çoğu zaman müdahale etmek zorunda kalan Trafik Polisleri kendi görevleri akabinde yolda ki diğer problemlerle de boğuşmak zorunda kalıyorlar.

Beylerce’ den başlayarak Beyyenice Köyüne kadar olan alanda ki yol boyunca trafik işaret ve levhaları ile önlemlerin yeterli olmadığını, özellikle Yunus Emre Caddesi üzerinden Çarşamba girişi, Hasanlı Sokağı, İlkadım Mahalle kavşağı, Petrol Ofislerine girişler, Ağcagüney, Değirmenbaşı Caddesi, Ayvacık karayoluna bağlantı ara yolları ve daha sonrasında Şeker Fabrikası, yeni yapılan İlçe Stadyumu, Araç Muayene istasyonu ve Beyyenice köyü girişinde vurdumduymazlıklar nedeni ile adeta her an büyük kazalara davetiye çıkartılıyor.

Trafik Polisleri bu alanlarda meydana gelen kazalar da çoğu zaman trafik işaret ve levhalarını olmamasından kaynaklı kazaların olmasına dikkat çekerken, yol çalışmalarında ki özellikle  kavşak vs. gibi alanlar da dikkat edilmesi adına işaretlerin hiç olmadığını olanların ise belirgin bir şekilde vatandaşların ve sürücülerin göreceği biçimde olmamasından kaynaklı bu bölgede devamlı trafik kazalarının olduğunu belirttiler.

Bu kazalar ve çalışmalar konusunda ilk günden bu yana Haber Expres Gazetesi olarak defalarca haber, kazalarla ilgili detayları, eksiklikler nedeni ile Karayolları ile görüşmeye uğraşlar verdiysek te bu güne kadar hiçbir yetkili resmi bir açıklama yapma zahmetine bile girmemesi vatandaşlarında tepkisini çekmeye devam ediyor. Bazı vatandaşlar, arşivlerinize ve Polis kayıtlarına iyi baksınlar. Burada defalarca kazalar oldu, canlar gitti, yaralandılar, maddi hasarlar meydana geldi. Hatta bizler biz ara yolu vatandaşlar olarak trafiğe kapatarak eylem yaptık. O gün söz verdiler ama hala önlem yok. Buranın yetkililer tarafından acil olarak düzenlenmesini istiyoruz. Bu kadar vurdumduymaz bir olay hiçbir yerde yok. Bu kazaları gördükçe vicdanları da mı sızlamıyor hiç. Buralara önlemler alınsın” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Haber- Foto: Serkan Karahan

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Asayiş