Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Besmeleyi unutmayanlar kim hep birlikte göreceğiz

Besmeleyi unutmayanlar kim hep birlikte göreceğiz

Malumunuz Ramazan ayına girdik. Ve Ramazan ayı nedeni ile ilk günlerde çoğu sarsıldı. Allah kimseyi açlıkla terbiye eylemesin. Ancak bazen açlığın nelere kadir olduğunu da böylece en azından rabbim 11 ayın Sultanı ile biz insanlara çok güzel hatırlatıyor bizlere ama anlayana elbette ki. Her neyse; Müslümanlar her başladıkları işe başlarken biliyorsunuz genelde BESMELE ile başlar.

BESMELE: "Kur'an-ı Kerim besmele de, besmele "b" harfinde ve dolayısıyla "b"nin altındaki noktada özetlenmiştir." Kur'an-ı Kerim'de ne varsa besmelede, besmelede ne varsa "b"de, "b"de ne varsa altındaki noktada toplanmıştır." ANLAYABİLENLERE....

Besmeleyi unutanlar başladıkları işlerinde hiçbir vakit hayr bulamazlar. Vesvese ve sıkıntılarla boğuşur sonu genelde hep hüsran olur. Bizler de bu vesile ile yaklaşan seçimler öncesinde oturduk besmelemizi çektik ve sosyal paylaşım sitesinde dedik ki:

*AK Parti de bazı isimleri eleştirmek cesaret mi gerektirir, eleştirirsek ne olur?, *Çarşamba da AK Parti de aday adayları kimler olacak, *CYD’nin İHL muhabbeti nedir?, *MHP- CHP’de aday adayları ve adı geçenler kimler?... Bu sözlerimize hemen yorumlar gelmeye başladılar. Yorum yapanlara teşekkür ediyorum. İsimleri geçelim yapılan yorumlar ise şöyle:

* - : İlk algı herkeste AK Parti eleştirilemezdi. Aslında AK Partiyi oluşturan kişiler AK Partidir, ama bunu kabullenmeyince ülke de mecburen kişileri eleştirmek durumundasınız. Kabul eder etmezsiniz ama siyasetin içini dışına karıştırınca halkın düşüncesi de bu oluyor

*- : Akp’yi eleştirmek senin işin değil. Sen bağımsız değilsin. Delegesi olduğun partiyi eleştirmezsin, yakarlar adamı…

* - : Eleştiriyi belgelerle yapanları takdir etmekte kamu oyunun görevidir ama belgesiz asla tasvip etmem

* -: İsteyen istediğini eleştirir bu Ak partide olsa ama birilerinin yanlışını ak partiye mal etmek yanlış. Erol kardeşimiz birilerini eleştirirken ak partiyi katma. O senin eleştirdiğin zaten partisi olmaz. Bu gün ak yarın kara onun içindeki birileri bu partiye yakışmıyor. Şu yanlışı yapıyor çıkarcı diyebilirsin birilerinin suçunu Ak patiye yüklemek üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir. Ben Erol Şeker’i eleştiririm ama çıkardığı gazeteyi değil. Çünkü çıkartılan gazete ne yazarsa onu okursun. Ben şunu söylerim; insanlar gelip geçici layık olanlar partiye yakışanlar desteklensin, yakışmayan partiyi çıkarına ve kalkan gibi kullananlarda eleştirilsin ve o makamları işgal etmesinler ve de halkımızın gözünde akp küçük düşürmesinler

* - :Benim Dediğim Aletin kabahati yok, aletleri kullananlar kabahatli,

* - : Erol bey biraz da beni eleştir,

* - : Açıkla bekliyoruz,

* - : Kimler olacak Erol bey, içlerinde sende var mısın?

Ve final: Bizim dememiz o dur ki: AK Parti, MHP ve CHP ile diğer siyasi partilerimizin Belediye Başkan adayları kim veya kimler olabilir. Halk arasında adı geçen siyasi literatürde isimleri dolanan ve ağırlıkları olanlar kimler.  Biz bunları düşünüp bunları haber yaparken herkesin ilk pür dikkat olduğu parti de AK Parti olması hasebi ile AK Partide birilerini eleştirmek cesaret mi ister dedik olay nerelere uzadı gitti.

AK Partiyi, MHP, CHP veya Saadet Partisini eleştirmiyoruz ki. Biz bu partilerden aday adayı olacakları, halkın isteklerini yazmak ve bunları yaparken de AK Partide mevcut isimler ve dışarıdan gelecek isimleri yazmak eleştirmek cesaret mi ister dedik mesajı dokunamazsınız muhabbeti yapılanlara yöneltmiştik. Ama her zaman olduğu gibi okuduğunu anlamayanlarla uğraşmaktan bu günlük yine es geçiyoruz.

Peki bunları yazacak mıyız?. Besmele’yi unutanları ve unutmayanları elbette ki yazacağız. Eksiklerini, fazlalıklarını, halkın kabul edip etmeyeceği isimleri, teşkilatın ve Genel Merkezlerin hangi kriterlere baktıklarını anlatacağız. Ama yakında derken Ramazan ayının içinde başlayacağız lakin hemen yarın da değil. Bekleyin çok neşeli ve bir o kadar da çekişmeli bir seçim sürecine hazırlanın. Bakalım kim nasıl seçime aday adayı ve adaylığa yakın olup seçimi hangi parti kazanacak. Dilimizin döndüğü, gördüklerimizin irdelemesi ile seçilebilecek başkanları yazamaya gayret edeceğiz. Cesaret mi?. İşte o noktada kimsenin kuşkusu olmasın. Allahtan başka kimden korkuyoruz ki?. Besmeleyi unutmayanlar zorlayacaktır bizi ama unutanlar zaten piyasada olmayacaktır. Besmeleyi unutmayanlar kim hep birlikte göreceğiz.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi