Beşir ve Gül-Der Derneklerinden kan bağışı kampanyası

Beşir ve Gül-Der Derneklerinden kan bağışı kampanyası
Beşir Derneğinin, Gül-Der’in katkılarıyla Çarşamba’da Türk Kızılayı ile birlikte organize ettiği kan bağışı kampanyası yapıldı.

 

Beşir Derneğinin, Gül-Der’in katkılarıyla Çarşamba’da Türk Kızılayı ile birlikte organize ettiği kan bağışı kampanyası Zübeyde Hanim Meydanı’na kurulan Kızılay aracında yapıldı. Çok sayıda Çarşambalının ilgi gösterdiği kampanyada vatandaşlara aşure ikram edilirken, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Kefeli ve Ticaret odası yöneticileri de kampanyaya katıldılar.

Beşir Derneği adına açıklamada bulunan Ahmet Gökmen, “ Beşir Derneği, her ihtiyaç sahibinin ihtiyacını karşılamak için tüm alanlarda var gücüyle çalışmaktadır. Paylaşmak mutluluktur, insan hayatının kurtulmasına vesile olacak kan bağışı, bir insanı mutlu etmeye ve o mutluluğu kendi içimizde yaşamaya en güzel örnektir. Beşir Derneği bu düşünce doğrultusunda Kızılay ile birlikte 2012 yılında İstanbul'da yapılan kan bağışı kampanyasında 10 bin ünite kan toplamıştır.
Kan Bağışı yaşam için önemlidir. Ülkemizde her yıl 2 milyona yakın kan ihtiyacı oluşmaktadır. Bu ihtiyaç çoğunlukla acil durumlarda hasta yakınlarından karşılanmaktadır. 18-65 yaş arası olan bulaşıcı hastalığı veya riski olmayan 50 kg üzerinde her sağlıklı insan kan bağışlayabilir.
2012 yılında sadece İstanbul'da gerçekleşen kan bağışı kampanyamız 2013 yılında ülke çapında olacak. 2 Mart itibariyle yurt genelinde 237 noktada en yaygın bağış kampanyasını yürütecek olan Beşir Derneği 2013 yılında 25.000 ünite kan bağışı hedefiyle çalışmalarına devam edecektir” dedi.

 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber