Beşir Atalay, Türkiye’deki Ezidilerin sayısı açıkladı

Beşir Atalay, Türkiye’deki Ezidilerin sayısı açıkladı
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, şu anda Türkiye’de bin 700 Ezidi’nin bulunduğunu belirterek, Zaho bölgesi civarında kamp kurulduğunu ve bugün Ezidilerin bu kamplara yerleşeceğini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Atalay, AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen İl Başkanları Toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gazze’den Türkiye’ye yaralı sevkiyatının devam ettiğini belirten Atalay, ilk planda 200 yaralının Türkiye’ye getirilmesi için plan yaptıklarını söyledi.

Atalay, Sağlık Bakanlığı’nın ambulans uçağı ile birlikte ilk olarak 4 yaralının Türkiye’ye getirildiğini ifade etti. Dün 18 yaralı ve 15 refakatçinin daha Türkiye’ye geldiğini belirten Atalay, 18 yaralıdan birinin durumunun ağır olduğunu kaydetti.

“ŞU ANDA TÜRKİYE’DE BİN 700 YEZİDİ VAR”

Irak’ta çok olağanüstü bir karmaşanın olduğunu kaydeden Bakan Atalay, konuşmasına şöyle devam etti:

“Belirsizlikler var. Bir yandan yeni hükümet kurulması. Siyasi çatışmalar devam ederken bir yandanda IŞİD’in yol açtığı Musul, Telefer, Sincar ve bizim sınırlarımıza kadar uzanan çok ciddi insani dramlar var. Tabi Musul’dan Arap ve Türkmenler bölgeyi terk etti. Telefar Türkmen kentidir. Buradaki daha çok Şii Türkmenler orayı terk etti. Sonra bölgede yaşayan Ezidi diye nitelenen Kürt bir nüfusun 50 bini hareket halinde. Bunların bir kısmı Doha civarında, bir kısmı bize geldi. Bir kısmına sınır yakınlarında. Biz bunlara dönük yardımlarımızı da sürdürüyoruz. Şuanda Türkiye’de bin 700 civarında Ezidi var.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset