Benzersiz kütüphane hizmette!

Benzersiz kütüphane hizmette!
Çarşamba’da AVM içerisine yapılan yeni Çarşamba İlçe Halk kütüphanesinin açılışı yapılarak, Cumhuriyetin ilanının yüzüncü yılında tüm Çarşamba halkına armağan edildi

Bir süredir yapımı süren ve kısa süre önce tamamlanan yeni Çarşamba İlçe Halk Kütüphanesinin açılışıÇarşamba ilçe Kaymakamı Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan ve protokol üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

1.jpg

Konuşmalar ile başlayan programda söz alan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, kütüphanenin bebeklerden yetişkinlere her yaş grubuna hitap ettiğini ve hep Çarşamba için kapsamlı bir kütüphane hayali kurduklarından bahsederek “Çarşamba’da çocukluğumuzda gittiğimiz kütüphanemize çocuklarımızda gidiyordu. Oradaki kütüphaneyi farklı bir alana taşımakla alakalı hep bir hayalimiz vardı ilk günden beri. İl Müdürümüzle beraber bu konuyu istişare ettiğimizde genel müdürlüğümüzden gelen misafirlerimizle ilk konuşurken ‘ya AVM içerisinde artık bir kütüphane modeli oluşmasını arzu ediyoruz.’ dediklerinde hemen buraya geldik. Pandemi döneminde tohumlarını ektiğimiz bugün açılışını gerçekleştirmekten gerçekten büyük onur ve mutluluk duyduğumuz önemli bir kazanımı şehrimize hediye etmenin hep beraber mutluluğunu yaşıyoruz.Tabi Çarşamba genç nüfusuyla çok önemli bir şehir önemli bir potansiyeli olan çok güzel bir şehir. Kayıtlı 13 bin kullanıcımız var. 2023 ilk verilerine göre; bu sayının ben bu kütüphane ile artarak devam edeceğine inanıyorum.”diye konuştu.

12.jpg

7/24 açık olan ve bebeklerden yetişkinlere her yaş grubuna hitap eden bir kütüphane olduğundan söz eden Doğan “ 7’den 70’e diye bir tabir vardır bilirsiniz. Bu kütüphanemiz 7’den 70’e değil sıfırdan Allah ne kadar ömür verdiyse oraya kadar hizmet verecek bir kütüphane. Çünkü içinde bebek kütüphanesi, çocuk kütüphanesi, genç kütüphanesi,7 gün 24 saat açık tarafı vize final dönemlerinde aşevinde çorbanın yemeğin geldiği bir kütüphane olacak. Üniversite öğrencilerimizin rahat mutlu gençlerimizin huzurlu her türlü imkandan faydalandığı önemli bir eseri inşallah sizlerle beraber yaşatmaya devam edeceğiz.”ifadelerini kullandı.

7.jpg

AVM içerinse açılan Çarşamba ilçe halk kütüphanesinin Türkiye’de bir ilk olmasından ve 24 saat hizmet verecek olmasından bahseden Çarşamba İlçe Kaymakamı Şükrü Yıldırım ise, “Ulu Önder Atatürk Cumhuriyetimizi siz gençlere emanet etmiş. Siz gençlere böyle bir hizmet verebilmek ve bugünde bu kütüphaneyi açabilmek güzel bir şey çünkü bilgi güçtür. Bilgiyi burada elde edeceğiz. Biz tabi Çarşambaya geldiğimiz zaman kaymakamlığın bodrum katında zaman zaman tarihinde su basmış bir yerde bu hizmetler verilmeye çalışılıyordu. O şartlarda çocuklarımız burada ders çalışmaya çalışıyordu. Bu kütüphane hizmetleri istinad almaya çalışıyordu ama verimli değildi. Ama hakikaten AVM ortamında ve Türkiye’de de ilk olan böyle güzel, bebek kütüphanesinden, gençlerimize bütün insanlığımıza hizmet verecek. Dijital kütüphane ve 24 saat hizmet verecek bölümleriyle beraber gerçekten günümüz şartlarına uygun modern bir kütüphaneyi Çarşambaya kazandırmanın onurunu gururunu yaşıyoruz.” dedi.

11-001.jpg

8-001.jpg

Haber: Ünal Daldal

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber