Belediyenin Otogarı nerede!?

Belediyenin Otogarı nerede!?
2009 yılında vatandaşların hizmetine giren Çarşamba Şehirlerarası Otogarı’ndan sonra ilçe merkezinde ki bilet satış ofislerinin kapatılması kararı alınmıştı.

Dün Belediye ekipleri bir daha ilçede 3 iş yerini mühürleyerek kapattı. Çarşamba Şehirlerarası Otogarının hizmete girmesi ile ilçe merkezinde ki otobüs Yazıhanelerinin Belediye Encümen kararı ile kapatılmasına karar verilmiş ve alınan karar geçtiğimiz yıl uygulanmaya başlamıştı. Bu uygulama çerçevesinde ilçe merkezinde ki tüm Otobüs Bilet yazıhaneleri kapatılarak Otogara taşınmıştı. Bu olay sonrasında bazı Otobüs İşletmesi Komisyoncuları Şehirlerarası otogara gitme kararına tepki göstermiş ve bir süre yaşanan sıkıntı sonrasında konu kapanmış gibi görünerek sorun bir süredir sessizliğe bürünmüştü.

Dün Çarşamba Belediye Zabıta ekipleri yanlarında İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de bulunduğu ortamda ilçe girişinde bulunan 2 ve Özel İdare karşısında bulunan Çay Mahallesinde ki bir başka yazıhanenin kapatarak mühürleme işlemini gerçekleştirdi. Zabıta ekipleri ilk olarak Çarşamba girişinde bulunan iki otobüs Firma Komisyoncusunun bulunduğu Yazıhaneleri kapatmak istedi. Otobüs firmaları Komisyoncusu Musa Akgün’ün iş yerine gelen Belediye Zabıta ekiplerine mühürleme işlemi nedeni ile karşı çıkınca ortalık bir anda gerildi.

Belediye Zabıta ekipleri ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Polislerinin uzun süre mücadelesi sonrasında Komisyoncu Musa Akgün’ün yazıhanesi mühürlenerek diğer Komisyoncuya geçildi. Burada da kısa süreli gerginliğin yaşanması sonrasında bu işyeri de mühürlendikten sonra ekipler Çay Mahallesi Özel İdare karşısında bulunan yazıhaneye giderek burada ki otobüs yazıhanesini de mühürleyerek iş yerlerini Şehirlerarası otogara taşımaları istendi.

Bu gerginlikler sonrasında Belediye Zabıta ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ortam gerilse de başarı ile işyerlerini mühürledi. Özellikle Çarşamba girişinde çoğu Şehirlerarası otobüs firmalarına komisyonculuk yapan ve Ulaştırma Bakanlığından izinli belgesini aldıktan sonra Çarşamba Belediyesinden yazıhane açma ruhsatı aldığını belirten Komisyoncu Musa Akgün, “Bu uygulama ve bu şekilde baskıcı bir mühürleme bırakın Çarşamba’yı Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Belediye Başkanı şu soruma cevap versin. Kendisi gelmiyor en azından bu sorumu cevaplandırsın” diyerek şu soru ile açıklamasına devam etti.

Akgün, “Belediyenin Otogarı nerede?. Çarşamba Belediyesinin otogarı mı var?. Halkı kandırmasınlar. Çarşamba Belediyesi Şehirlerarası otogarı yaparak tamamlamıştır. Ancak daha sonra bu otogarı Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, halka hiçbir doğru dürüst açıklama yapmadan Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş. (Büyük İstanbul Otobüs İşletmeleri Anonim Şirketi) ye tapusu ile satmıştır. Belediye olarak satış esnasında yaptığı Şehirlerarası otogar İşletme sözleşmesi yapmış ancak otogar sahibi olan Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş. ’nin mülkü üzerinde hiçbir hak iddia edemez konumda Otobüs İşletmecilerini kaderine terk etmiştir. Bu konuda ki sıkıntı ve sorunlarımızı defalarca dile getirdik ama Belediye Başkanı hallederiz, tamam sorunları çözeceğiz diye diye bizleri kandırdı ve bu gün bunları yaşıyoruz. Bunların hepsinin suçu ve sorumlusu Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’dır” diyerek tepkisini şöyle sürdürdü.

Defalarca Başkana Belediyenin otogarını bize gösterin dedik. Verilen hak geri alınabilir mi? Devletim bana bir hak vermiş ama bunu Belediye Başkanı elimizden kendi düşüncesi ile yap işlet devret değil, yap- sat- kiracı ol şeklinde düzenleyerek bizleri mağdur etmişlerdir. Bizim 21 aydan beridir hayatımızı zindana çevirdiler.  Bizi kaderimize bile terk etmediler. Otogarda yazıhane açamıyorum gücüm yok. Ama o her nedense ısrarla oraya gideceksiniz diyor. Belediye Başkanı bizim eski otogarda ki ücretlerimizle aynı düzeyde kirasını alsın bize verdiği hakkımızla aynı uygulamayı uygulasın tamam. Ama o sadece ilçe merkezinde olmaz otogara gideceksiniz diyor. Otogar kendi mülkü değil ki. Bir şirket malıdır ve şirket ne derse ona göre oraya gidebilirsiniz. Şirket parasını vermiş ve tapusu ile o araziyi satın almıştır. Kimse mal sahibine söz söyleyemez. Bizi kaderimize terk etse yine iyi. Hem bizi ekmeğimizden, yerimizden yurdumuzdan etti, hem de ilçe merkezinde veya Karayolu kenarında açtığımız bürolarımızdan bizim iş yerlerimizi mühürleyerek bizlere daha çok sıkıntı yaratıyor. Belediye Başkanı Dündar’ın bu yaptıklarını halk bilmelidir. Devlet halkına verdiği hakkı geri almaz. Belediye başkanı verilen haklarımızı elimizden alıyor ve haksız şekilde sürekli iş yerlerimizi mühürlüyor. Hiçbir yetkili de çıkıp başkan ne yapıyorsun demiyor. Halkı kandırıyor. Şehirlerarası otogarı yaptım diyor ama kimin parası ile yaptın. Kimin arazisini kendi arazin gibi gösteriyorsun. Buna kanun uygulayıcılarımız da ses çıkartmıyor. Bizim ekmeğimizle, ailemizin geleceği ile oynayan Başkanı bu mübarek günde Allah’a havale ediyorum” diyerek tepki gösterdi.

Haber- Foto: Serkan Karahan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber