Belediyenin Araç filosu büyüyor

Belediyenin Araç filosu büyüyor
Çarşamba Belediyesi Dün düzenlediği açılış etkinliği ile araç filosuna kattığı yeni araçları tanıttı

Çarşamba Belediyesi dün yaptığı törenle Belediye alınan yeni hizmet araçlarının tanıtımını yaptı. Yapılan törende Çarşamba Belediyesi tarafından hizmete sokulan; 5 adet Çift Çeker Damperli kamyon, 1 adet büyük yükleyici iş makinası, 2 adet kırıcı-kazıcı-yükleyici iş makinası, 2 adet sıkıştırmalı çöp taşıma kamyonu, 1 adet çift kabin morglu cenaze taşıma aracı, 1 adet tek kabin morglu cenaze taşıma aracı, 3 adet kamyonet, 2 adet minibüs, 4 adet midivan ve 2 adet kombivan aracın tanıtımı yapıldı.

Çok sayıda davetlinin katıldığı törene Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba İlçe müftüsü Sıtkı Kaya, İl Genel Meclisi üyeleri, Çarşamba Ziraat Odası başkanı İsmail Güngör katıldı. Yapılan törene Çarşamba protokolünden az sayıda insanın katılması dikkat çekerken, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar tören ile alakalı bir konuşma yaptı.

Dündar, yaptığı konuşmasında, “Bu gün bu merasimi tertip etmemize sebep olan araç filomuza katmış olduğumuz; 5 adet çift çeker damperli kamyon, 2 adet kırıcı, yükleyici iş makinası, 1 adet büyük yükleyici iş makinası, 2 adet cenaze aracı, 3 adet kamyonet ve minivan, kombivan gibi toplamda 20’nin üzerinde araç. Bunların parasal değeri 2 milyon 4 yüz bin. Daha öncesinde aldığımız; greyder, 2 adet iş makinası ve silindir gibi araçlarla Çarşambamızı 2010 yıllardan 2020’li yıllara hazırlayacağız.

2000 yılına döndüğümüzde Çarşamba Belediyesinin bütçesi 3 milyon civarındayken, geçen yıl yani biz 2011 yılı bütçesini kapattığımızda bu rakam 30 milyondu. Bu da sadece 10 yılda belediyecilik anlamında ne kadar büyüdüğümüzün bir göstergesidir. Belediyemizin mali yapısını güçlendirerek 2012’den 2013 ‘e giriyoruz. %99 oranında gerçekleşen mali yapımız güçlenerek devam ediyor” dedi

Dündar açıklamalarının devamında, “Bizim hizmette bulunduğumuz 9 yıl içerisinde, aklımıza gelebilecek bütün hizmet alanlarında Çarşamba belediyesi olarak çok önemli işlere imza attık.  Bu seçimlerde bizlere gösterdiğiniz güven ve verdiğiniz destek ile alakalı bir meseledir. Kısaca hatırlamak gerekirse; Yeşilırmak üzerinde yapılan köprüler, Sebze Hali, Otogar, Adapark, yol çalışmaları, içme suyu tesisleri, yeni bir kampüs inşası gibi birçok alanda hizmetlerimiz oldu. Hukuk Fakültesinden sonra bu yıl iletişim fakültesi inşası tamamladı, üçüncü bir fakültenin yapımı için OMÜ ile görüşüyoruz. 2012 yatırım programına alınan AB projesi ile birlikte yürüteceğimiz 10 milyon Euro’ya projelendirilen Yeşilırmak üzerinde yapılacak olan atık su arıtma tesisi hazırlıkları da başladı.

Başkan Dündar son olarak, “Şehircilik anlamında yaptığımız hizmetlerle ve filomuza kattığımız bu yeni araçlarla sizin belediyeniz Çarşambamızın belediyesi, 2012 yılından 2020’li yıllara doğru hizmete devam edecek adımları, hizmeti devam ettirecek mali alt yapıyı sürdürerek, Samsun ili ile bütünleşmiş yapısı ile çalışmaya devam edeceğiz. Allah bizlere güzel işler yapmayı nasip etsin” diyerek konuşmasına son verdi.

Hüseyin Dündar’ın konuşmasının ardından Müftü Sıtkı kayanın duaları eşliğinde araçlar hizmete açıldı. Törende daha sonra gelen konuklara yemek ikramı yapıldı.

Haber-Foto. Serkan Karahan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber