BELEDİYELER; GAZETE VE TV KURARSA NE OLUR?

BELEDİYELER; GAZETE VE TV KURARSA NE OLUR?
Haber Exprestv de hafta içi her gün yayımlanan Sabahın Nabzı programı fark oluşturmaya ve gündeme damgasını vurmaya devam ediyor .Gelen yorumlarda Belediyelerin internet televizyon ve gazeteciliği çalışmaları iddiası dikkat çekti.

‘GELİŞEN TEKNOLOJİ MEDYAYI OLUMSUZ ETKİLEDİ’
Gelişen teknoloji ile medya hemen her alanda kendini yenilerken herkesin elinde ki Android ve İSOS telefonlar da kamera ve fotoğraf makinesi gibi işlevler görmesi medya çalışanlarının işini bir yandan kolaylaştırırken diğer yandan zorlaştırmaya devam ediyor. İnternet medyasının, yazılı ve görsel medyanın karşısında daha hızlı ama bir o kadar da güvenilir olmamasına rağmen daha fazla kitleye kısa sürede ulaşması nedeni ile herkesin gözdesi olunca Belediyelerinde ağzı sulandırdığı iddiaları gündemden düşmüyor.

‘SOSYAL MEDYA İNTERNET MEDYASINA HEVESLENDİRİYOR’
Özellikle son yıllarda ki tüm seçimlerin sosyal medya üzerinden ve hiçbir takip ve yaptırım olmaması büyük kolaylık oluşturuyor. Bu nedenle de sosyal medya üzerinden kanun ve yaptırımsız biçim de istedikleri gibi yayınlar kolaylıkla yapılabiliyor. Bunu gören siyasi partilerin ve partiler, teşkilatlar, Milletvekilleri, Belediye başkanları da İnternet gazeteciliği ve televizyonculuğuna hazırlandığı iddiaları gündemde yer alması dikkatlerden kaçmıyor. İnternet medyasından sonra şimdi de RTÜK’ e bağı şekilde hem sosyal medya hem resmi kanallarla siyasi çalışmalara siyasetçilerin hızla hazırlandığı iddiaları özellikle yerel medyayı bitireceği şeklinde yorumlanırken, genel medyayı da iyice bunalıma sürüklemeye devam ediyor.

‘TÜM BELEDİYELER MEDYACILIĞA SOYUNUYOR İDDİASI?’
Son günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile beraber diğer Büyükşehir Belediyeleri  ve bazı ekonomisi güçlü ilçe Belediyelerin de sosyal,  internet medya üzerinden yayın için alt yapı çalışmalarına başladıkları iddiaları gündeme düşmesi dikkat çekiyor. Samsun da belediyelerin medya alanına girmeye hazırlandığı bilgisi Atakum Belediye Başkanlığı hakkında dillendirilmeye başlandığı iddia edildi. Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin CHP Genel Merkezi ile görüşerek özellikle Karadeniz Bölgesinde ki en dikkat çeken belediye olan Atakum’ da ATA TV adı altında bir çalışma başlattığı iddia edildi.

‘İLK ADIM DEVECİ’DEN SONRA DEMİR’ DEN İDDİASI!’
Atakum Belediyesinin ‘ATA TV’ adının bazı çevrelerce kabul görmemesi ve resmi prosedürler gereği değiştirilerek çalışmalara başlamaya hazırlandığı konuşulurken yeni bir iddia işi daha da farklı boyuta taşımaya yetti. Samsun Büyükşehir belediye Başkanı Mustafa Demir’in Büyükşehir Belediyesi internet gazeteciliği ve belediye televizyonu adı altında belediye binasının alt katında hazırlıklarabaşladığı ve bu nedenle de eski ajans temsilcileri ile bazı Gazetecileri bu alanda çalıştırmak üzere İŞKUR üzerinden işe alarak yerel medyanın karşısında bir medya gücü oluşturmaya hazırlandığı iddia edildi. Konu medya kuruluşları arasında kapalı kapılar arkasında tartışılmaya devam ediyor.

‘VATANDAŞTAN BELEDİYELER KANALİZASYON YAPSIN TEPKİSİ’
Konu hakkında Haber Expres Gazetesi yayın organı Haber Exprestv’ de hafta içi her gün yayımlanan “SABAHIN NABZI”  programında gelen bir yorumla farklı bir boyuta taşındı. Yayında yapılan yorum da,  Yerel yönetimler kendi kendilerini haber yapıyormuş. İBB başladı, Samsun yoldaymış. Çarşamba’da başlar mı? Başlarsa siz ne yapacaksınız? Gazete ve TV’yi kapatacak mısınız? Siyaseten belediyeler halka hizmet verir bunlar halkın ekmeğini elinden almaya başladı bununla ilgili program yapar mısınız?” yapılması üzerine program sunucuları Büşra Kocataş ve Yağmur Ayan’ın, “Neden televizyonumuzu, gazetemizi kapatalım. .Öyle iş mi olur”  şeklinde ki yorumlarına cevap geldi.

‘SİZİ SEVİYORUZ, KAPATACAK MISINIZ?’
Aynı kişi,  bu defada yorumunda, “Siz TV’yi kapatın demedim ki! BELEDİYELER KENDİ TV VE GAZETELERİNİ SİTE OLARAK KURUNCA SİZ NE YAPACAKSINIZ, KAPANACAK MISINIZ? Sizce belediyelerin basın işine girmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Diyorum yoksa sizi seviyoruz. Belediye gitsin kanalizasyon yapsın halka hizmet versin herkes işini yapsın. Demek istediğim o! Kırılmaya gerek yok ki” şeklinde yorumunu tamamladı. Şimdi gözler Samsun Büyükşehir Belediyesi, Atakum Belediyesinin televizyon ve internet haberciliği işine soyunup soyunmayacaklarına çevrildi.

HABER- FOTO: Büşra KOCATAŞ – Yağmur AYAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber