Belediyeden “teşekkür” iftarı

Belediyeden “teşekkür” iftarı
Asrın felaketi olarak nitelendirilen 11 ilde meydana gelen depremde Çarşamba ilçesinden yüzlerce tır yardım gitmesinde katkı sağlayan STK ve hayırseverlere, Çarşamba Belediyesi tarafından iftar programı düzenlendi


Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat tarihinde 11 ilde meydana gelen depremde Çarşamba ilçesinden yüzlerce tır yardım gitmesinde emeği geçen Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve hayırseverlere, Çarşamba Belediyesi tarafından iftar programı düzenlendi. Düzenlenen iftar programına Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve Çarşamba Kaymakamı Doç Dr. Şükrü Yıldırım, STK temsilcileri ve çok sayıda yardımsever vatandaş katılım sağladı.

“Sizlerin destekleri sayesinde oldu”

İftar yemeği sonrası konuşmalarda bulunan ve desteklerinden ötürü teşekkürlerini sunan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Pandeminin başlangıcı ile beraber tecrübe etmeye başladığımız ve sonrasında edindiğimiz tecrübeler ile üstüne koyarak devam ettiğimiz, ülkemizin başına her felaket geldiğinde bir araya geldiğimiz güzel bir birlikteliğimiz var. Kahramanmaraş depremi meydana geldiğinde sabah saatlerinden itibaren yardımlarımızı göndermeye başladık. O günden bu güne gelene kadar hem Çarşamba merkezinde hem deprem bölgesinde Samsun’dan bugüne kadar yaklaşık 25 bin koli erzak dağıtılmış. Bunların tamamı sizlerin destekleri sayesinde oldu. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum. Allah insanı imtihan etmesin. Şunu görüyorum ki herhangi bir sıkıntı meydana geldiğinde hem Türk milleti hem Samsunlular hem de Çarşambalılar bir araya gelerek kardeşlik duygularını ön plana çıkarıyor. Allah hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, sizlere de hayırlı bayramlar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

“Sizlerle gurur duyuyorum”

Yaşanan deprem felaketinin ardından yapılan yardımların çok büyük olduğunu ve bu dayanışma ile yaraların hızlı sarılacağını vurgulayan Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, “Türkiye gerçekten asrın felaketini yaşadı. Bu felaketin yanında Türk milleti, dünyanın örnek alacağı birlik beraberlik dayanışmasını gösterdi. Samsun ve Çarşamba’da ilk andan itibaren bütün hayırseverlerimiz yardıma koştular. Çarşamba’da ilk 3 günde 50 tır gönderildi. Ben sizlerle gurur duyuyorum. Milletimle gurur duyuyorum. Bu dayanışma ruhumuzla inşallah bu yaralarımızı hızlı bir şekilde sararız ve ülkemiz tekrar ayağa kalkar. Ben emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Vatandaşların bayramını kutlayan AK Parti Milletvekili Fuat Köktaş, “Ben 21 gün deprem bölgesinde kaldım. Allah bir daha böyle bir felaket yaşatmasın. Birlik, beraberlik demek bu. Yardım eden herkesten Allah razı olsun. Ramazan bayramına az bir süre kaldı. Hepinizin bayramı şimdiden mübarek olsun.” Diye konuştu.

“Hakkınızı helal edin”

2023 seçimlerinde milletvekili listesinde yer almadığına değinerek herkesten helallik isteyen Köktaş, “Ben Çarşambalı hemşerilerimle çok siyaset yapmadım aslında ama bu dönem aday değilim. Listede yokum. Olmamamın nedeni ise kendi irademden kaynaklanıyor. Bu süre içerisinde memleketim olan Çarşamba’dan çok destek gördüm. Bu desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Bu bir nöbet yarışıdır. Umarım bizden sonra gelen arkadaşlarımız aynı bayrağı daha yukarıya taşırlar. Benim sizde hakkım yoktur. Varsa da benden yana helal olsun ama görev yaptığım sırada sizlerin taleplerini karşılayamamışımdır, çok sıkıntılı döneminizde elimi uzatamamışımdır. Kasıtlı bir şey değildir. Bundan dolayı sizlerden helallik istiyorum. Hakkınızı helal edin. Ama hala bu şehirdeyiz. Başlattığımız projeler var. Organize sanayi bölgemizi inşallah tamamlıyoruz. İşletme alanlarını birlikte takip edeceğiz. Bu şehre hizmet etmeye devam edeceğiz.” Dedi.

İftar programı, katılan vatandaşlara Çarşamba Nüfus Defteri ve Çarşamba’nın tescilli kıvratmasından hediye edilmesi ile son buldu.

HABER: İREM BAL – Nurhan GÜZEL

img-0451.jpgimg-0469.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber