Belediyeden Dezefekte çalışmaları

Belediyeden Dezefekte çalışmaları
Çarşamba Belediyesi ekiplerince Türkiye genelinde büyük bir tehlike teşkil eden ‘KoronaVirüs’ için ilçe genelinde ilaçlama yapılıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ‘nın son açıklamasına bağlı olarak sayının 49’ a yükselmesi tüm Türkiye’nin endişelenmesine ve paniklemesine yol açtı. Buna karşın belediyelere ve bir takım kamu kurum ve kuruluşlarına ayrıca bazı işletmelere yazılar gönderildi. Halktan da bu konuya karşı duyarlı olmasını isteyen Çarşamba Belediyesi, dur durak bilmeden toplu olarak bulunulan yerlerde dezenfekte çalışmalarına titizlikle devam ediyor.

Korona Virüsüne Karşı Afişler Her Yerde

İç İşleri Bakanlığı’nın belediyelere, ilçelerde bulunan umuma açık ve yoğun olarak insanların bulunduğu yerlere ilişkin aldığı karara bağlı olarak vatandaşlara gönderdiği  genelge ,Bakanların ve kurumların sitelerinden ve sosyal mecralardan ilan edildi. Salgına karşı alınan gerekli tedbirler ışığında cenaze ve Cuma namazları da dahil bir takım etkinlik ve benzeri herhangi bir organizasyonlara ilçenin ve insanlığın sağlığı için belli bir süre ara verildiği de ilçe sakinlerine yazılı olarak bildirildi. Konuya ilişkin afişler hazırlatıldı ve bu afişler  her yere halkı bilinçlendirme amaçlı işletmelerin kapılarına,duvarlarına  kişilerin yoğunlukta olduğu bölgelere asıldı.

Slogan “Evinde Kal Türkiye”

Önce insan diyerek yola çıkılan bu zorlu yolda tüm ülke geneli olarak “EVİNDE KAL TÜRKİYE” sloganıyla insanların evde kalması amaçlanıyor. Herhangi bir tehdit veya hastalık şüphesi olduğunu düşünenlerin ise hemen sağlık kuruluşlarına haber vermeleri gerekiyor.

HABER: Gülizar KELEŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber