Belediyeden atıldılar izinlerini de yanlarında götürdüler

Belediyeden atıldılar izinlerini de yanlarında götürdüler
Geçtiğimiz yıl Çarşamba Belediyesinden MEM emrine atanan işçilerin yıllardır izin kullanamadıkları ortaya çıktı. İzinlerini yeni görev yerlerinde kullanan işçilerin eğitimi de sıkıntıya soktuğu ortaya çıktı

 

Çarşamba Belediyesi’nden geçtiğimiz yıl tasarruf adı altında işten çıkarıldıktan sonra kamunun farklı sektörlerine yerleştirilen işçilerin yıllardır izin kullanamadıkları ortaya çıktı. Özellikle kamunun farklı sektörlerinde göreve başlayan işçilerden en fazla Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında yer aldılar. Bu işçilerin çoğunluğunun belediyede emekliliklerinin geldiği ve belediyede ki görevleri içerisinde yıllardır izin kullanmadıkları ve bu izinlerin ücretlerini MEM den istedikleri öğrenildi. Bu nedenle bu işçilerin çoğunluğu yeni görev yerlerinde ya izinlerini kullanmak ya da izin dönemlerinin maddi karşılığını Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı okul yönetimlerinden ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden istemesi üzerine büyük sorunlar patlak vermeye başladı. Gelişen olaylar da kurumlardan en fazla personel alan MEM Müdürlükleri işçilerin tatil ücretlerini ödemek yerine işçileri uzun süreli kullanmadıkları izinleri için tatillere çıkarma yöntemini seçtiği öğrenildi.

Milli Eğitimde çalışmaya başlayanlar sorun oldu

Çarşamba Belediyesinden atıldıktan sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olarak okullarda en fazla müstahdem olarak çalışmaya başlayan işçilerden emekliliği dolanların emekliliklerini talep etmeleri üzerine ortaya çıkan olayda, Milli Eğitim Müdürlüğü, “geriye dönük ödeme yapamayız isterseniz izinlerinizi kullananın dediği” öğrenildi. Bunun üzerine yıllardır izin kullanmayan işçiler 300 gün 350 gün gibi uzun zaman dilimlerinde izin kullanmak zorunda kaldı. Milli Eğitime bağlı oldukları için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ücretli izne çıkarılan işçiler Milli Eğitim Müdürlüğüne de ayrı külfet oldu. Milli Eğitim Müdürlüğü Para ödediği müstahdemlerin yerine, yenileri için ödenek bulamayınca okullarda da temizlik sorunu orta çıktı.

Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okulların genelinde müstahdem konusunda sıkıntılar yaşadıkları bu konuda okullarda temizlik sorunun oluştuğu belirtirken, sorunun çözümü için velilerden sabır beklediklerini ve hızlı bir şekilde halledeceklerini vurguladı. Bu sorunlar altında sıkıntı yaşayan Okul yöneticileri ve Milli Eğitim Müdürlüklerinin çare aradıkları belirtilirken veliler ise 2012 2013 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte Okullarda hijyen, temizlik ve çöp gibi sorunlarla çocuklarının bir arada eğitim gördüklerini belirterek tepki göstermeye başladılar.

Bazı veliler ilçede ki özellikle merkezde ki okullarda çocuklarının eğitim döneminin başlamasına rağmen hala okulun pislik ve çöp içinde olduğunu bazı okulların öğrencilere temizlik yaptırdığı veya başka çareler ürettiği öğrenilirken gün geçtikçe bu sorunun arttığını ve Milli Eğitim Müdürlüğünün çaresiz kaldıklarını belirterek, “Biz çocuklarımızı hasta olsunlar diyerek okula göndermiyoruz. Okusunlar diyerek gönderiyoruz ama gelin görün ki okullar çöp yuvası haline gelmiş. Böyle devam ederse çocuklarımızı artık okullar temizlenene kadar göndermeyeceğiz” şeklinde konuşarak tepkilerini dile getirmeye başladılar.

HABER-FOTO: Serkan Karahan

belediyeden-atildilar-izinlerini-de-yanlarinda-goturduler-(1).jpg

belediyeden-atildilar-izinlerini-de-yanlarinda-goturduler-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber