Belediyedeki 950 Bin Liralık Vurgunun Davası Başladı

Belediyedeki 950 Bin Liralık Vurgunun Davası Başladı
Samsun Büyükşehir Belediyesi Makina İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı'ndaki 950 bin liralık yolsuzluk olayıyla ilgili 2'si tutuklu 6 kişinin yargılanmasına başlandı

 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından avukatları aracılığıyla Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na Makina İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı'nda evrakta sahtecilik ve yolsuzluk olayıyla ilgili şikayette bulunulması üzerine soruşturma başlatılmış, 950 bin liralık vurgun olayı ortaya çıkmıştı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Makina İkmal ve Bakım Onarım Daire Başkanlığı İkmal Şube Müdürlüğü ambarında hizmet alımı ihalesinde görevli personel Mehmet T.(35) ve ürün alınmış gibi gösterilen firmanın sahibi Mustafa G.(33) tutuklanmıştı. Haklarında "resmi evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık" suçlarından dava açılan tutuklu sanıklardan Mehmet T. ve Mustafa G. ile tutuksuz bulunan Ömer H.(35), Hüseyin H.(53), Fahri H.(45) ve Ahmet C.Y.'nin(29) Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına başlandı. Bugün görülen davanın ilk duruşmasında Mehmet T., kendini savunarak, "Üzerime atılan suçlamaları kabul ediyorum. Suçlamaları işlediğimi kabul ediyorum. Pişmanım. Belediyenin zararını gidermek için olay ortaya çıkınca çaba ve başvurularım oldu. Ailem vasıtasıyla akrabalarımdan ve yakınlarımdan para teminine gittim. Belediyenin zararını gidermek için para topladım. Ancak belediye bu paraları kabul etmedi. Bu nedenle borç aldığım kişilere paraları geri iade ettim. Tarafıma bu imkan verilirse belediyenin zararını ödemek isterim. Soruşturmadaki gibi elde edilen para bu kadar sınırlı değildir. Bunun haricinde 3 belge ve bu belgelere dayanan 15 bin-20 bin lira arasında bir menfaat daha vardır. Bu konuda mahkemenizin huzurunda gerekli ihbarı yapıyorum" dedi.
Tutuklu sanık Mustafa G. savunmasında, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Sanık Mehmet T.'nin iddialarını da kabul etmiyorum. Suçsuzum. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.
Tutuksuz olarak yargılanan Ömer H., Hüseyin H., Fahri H. ve Ahmet C.Y. de verdikleri ifadelerde haklarındaki suçlamaları ve Mehmet T.'nin iddialarını kabul etmediklerini belirterek, suçsuz olduklarını savundular. Mehmet T.'nin avukatı Suat Uzun, müvekkilinin iyi niyetli olduğunu belirterek, "Müvekkilim Mustafa G. ve Hüseyin H.'nin yönlendirmesiyle bu suçu işlemiştir. Bu suçun ortaya çıkmasına yardımcı olmuştur. Nitelikli dolandırıcılığa iştirak etmemiştir. Hatta üzerinde bulunan 270 bin lirayı dost ve akrabalarından temin ederek belediyeye ödemek istemiştir. Ancak, belediye şikayetten vazgeçme kaydıyla gerçekleştirmek istediğimiz ödemeyi meclis kararı olmadığı gerekçesiyle kabul etmemiştir. Müvekkilim iyi niyetlidir. Ödeme derdindedir. Müvekkilim üzerine kalan parayı ödemek istemektedir" şeklinde konuştu.
Savcı, mahkeme heyetinden tutuksuz olarak yargılanan Hüseyin H.’nin suç vasfı ve dosya durumuna göre tutuklanmasını talep etti. Mahkeme heyeti Hüseyin H.'nin tutuklanmasına karar verdi. Duruşma salonunda polis tarafından gözaltına alınan Hüseyin H., adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

belediyedeki-950-bin-liralik-vurgunun-davasi-basladi1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel