Belediye’de ‘Termal Kamera Sistemi’

Belediye’de ‘Termal Kamera Sistemi’
Çarşamba Belediyesinde Pandemi dönemine ilişkin “Kontrollü Hayat” kapsamında alınan tedbir ve uygulamalara ek olarak “Termal Kamera” sistemi de eklendi.

Çarşamba Belediyesinde Pandemi dönemine ilişkin “Kontrollü Hayat” kapsamında alınan tedbir ve uygulamalara ek olarak “Termal Kamera” sistemi de eklendi. Bunun yanı sıra zabıta ekiplerinin el terminali ile gelen vatandaşların ateşine bakmayı ihmal etmediği aynı zamanda “HES” kodlarının olup olmadığının sorgulanması ile ilgili birime yönlendirildiği gözlerden kaçmadı.


Kurumlarda ‘HES Kodu’ sorgulaması!
img_7860.jpgimg_7848.jpgimg_7855.jpghes-kodu.jpg

Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen HES kodu korona virüs önlemleri kapsamında hayatın her alanına girdi. Riskleri en aza indirmek, güvenli seyahat ve ziyaretler için uygulamaya konulan HES kodu, “Hayat Eve Sığar” uygulamasından “HES” kodu oluştur butonuyla elde ediliyor. Ya da 2023'e atılan SMS ile de HES kodu alınıyor.Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılacak ve 2023'e SMS olarak atılabilecek. Paylaşım süresinin belirtilmemesi halinde kodun süresi 1 yıl ile sınırlandırılacak.


Belediye’den ‘Termal Kamera’ hizmeti!

Pandemi döneminde en zorlu ve en büyük görevi üstlenen belediyelerin bu süreci en az zararla atlatmaya ve vatandaşlarını bu süreçte bilinçlendirerek vakaların artmaması için çabalamakta olduğu bilinmekte. Çarşamba Belediyesinde de haftanın ilk günü olması münasebetiyle Belediyenin çeşitli birimlerinde işleri olan kişilerin belediye önünde yoğunluğa neden olduğu gözlemlendi. Belediye binasına girişlerde belediyenin  zabıta ekiplerinin el terminali ile gelen vatandaşların ateşine baktıkları aynı zamanda girişe yerleştirilen “Termal Kamera” ile içeriye “HES” kodu sorgulanarak vatandaşlar alınıyor.

sBelediyenin “Beyaz Masa” biriminde alınan “HES” kodunun Sağlık Bakanlığı sitesinde tekrar sorgulanması  vatandaşlar ilgili birime yönlendirilerek işlemlerinin  maske,mesafe ve dezenfekte kuralına uyularak işlerini kısa zaman içerisinde bitirilmesi istendiği bilgisine ulaşılırken  gerekli tedbirler çerçevesinde işlemlerinin yapıldığı bilgisi alındı.

HABER-FOTO:Yağmur AYAN-Gülizar KELEŞ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber