Belediyecilik bizim işimiz

Belediyecilik bizim işimiz
Ak Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse, geçtiğimiz hafta Samsun’da yapılan yerel yönetimler toplantısıyla alakalı açıklama yaptı

 

Geçtiğimiz hafta Samsun’da gerçekleşen Ak Parti Yerel Yönetimler Toplantısının ardından değerlendirmeden bulunan AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse, “Belediyecilik bizim işimiz” dedi. Köse Yaptığı açıklamalarda, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Hüseyin Tanrıverdi ve 3. Bölge Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu başkanlığında; Amasya, Çankırı, Sinop, Sivas Kastamonu, Tokat illeri ve ev sahibi Samsun olarak Bölge Yerel Yönetimler toplantısı gerçekleştirdik. Yerel yönetimler toplantısını yaklaşan yerel seçimler öncesi partimizin durumunu, çalışmalarımızı gözden geçirmek amacıyla yapıyoruz. Seçimlerin bir yıl geriye alınıp 27 Ekim 2013 tarihinde yapılması gündemde, MHP bu konuda bize destek veriyor, anayasa değişikliği yapılarak büyük bir ihtimalle olumsuz bir durum olmazsa yerel seçimler 27 Ekim 2013 tarihinde gerçekleştirilecek” dedi.

Büyükşehir kanununda da değişiklik yapılacağını belirten Köse, “ bir başka kanun değişikliği de söz konusu Büyük Şehir Belediye sınırlarının genişletilmesi, yani belediye sınırlarının il idari sınırları olması söz konusu. Bununla ilgili yasal değişiklikte, 27 Ekim 2012 tarihine kadar meclisten geçmesi gerekiyor ki ilk seçimde uygulanabilsin. Dolayısıyla önümüzde çok yoğun kanuni düzenlemeler olacak. Meclis 1 Eylül’de açılacak ondan sonra bu iki yasanın çıkacağını düşünüyorum” diyerek açıklamalarına devam etti.

Köse, “Tabi ki Samsun’un 17 tane ilçesi ve birde Büyükşehir Belediyesi var bütün belediyeleri almak en büyük idealimiz. Bunu için de her türlü alt yapımız söz konusu. Geçen seçimlerde İlkadım ve Atakum gibi göze çarpan iki ilçemizi kaybetmiştik, inşallah bu sene olabilecek hataları milimize ederek 17 ilçe ve Büyükşehri almak için her türlü hazırlığımız,  kararlılığımız var.  İnşallah bu başarıyı partimiz gösterecek ve Samsun Türkiye’de örnek gösterilecek bir il olacak” dedi.

Yapılan Yerel Yönetimler Toplantısında, Belediyecilik kanununda yapılacak olan değişiklikle birlikte kapatılacak olan il genel meclisleri yerine vatandaşların Artık ilçe belediyesi, büyükşehir belediyesi, ilçe ve büyükşehir belediye meclisleri için oy kullanacaklarını belirtirken, bu konunun bütün yönlerini toplantıda değerlendirdiklerini kaydetti.

Köse,  yapılan toplantıda ayrıca, belediyecilik anlamında AK Partili belediyelerin verdikleri sözleri ne kadar yerine getirildiğinin de görüşüldüğünü belirtirken, bu konuda da eksikliklerin giderilmesi için çalışmalar yaptıklarına değindi.

Köse, son olarak belediyecilik anlamında örnek olmuş bir Başbakana sahip olduklarını dile getirirken başbakanın belediyecilik anlamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı yaptığı dönemde herkesin beğenisini kazandığını belirterek, ”belediyecilik bizim işimiz” sözleriyle açıklamalarına son verdi.

Haber-Foto: Serkan Karahan

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber