BELEDİYE DOĞRULADI!..

BELEDİYE DOĞRULADI!..
Geçtiğimiz haftalarda yaptığımız Yeşilırmak yatağından kum alma olayı haberlerimiz akabinde Belediye Hukuk İşleri Müdürlüğü tarafından gönderilen "Tekzip" başlıklı yazı ile haberimiz resmen doğrulanmış oldu

'HUKUK İŞLERİ HABERİMİZİ DOĞRULADI'

Geçtiğimiz 06 Ekim 2016 Perşembe tarihli "Yeşilırmak Yatağının taban oyuğunun dolgusu mu?"  ve 10 Ekim 2016 Pazartesi günkü "Irmak Yatağında Kum Mesaisi mi?" manşet haberlerimiz ile yine 10 Ekim tarihli Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker'in "Bu kum olayını kim, neden korur ki!?" başlıklı köşe yazısında bahsettiği kum haberleri hakkında Çarşamba Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü tarafından 12 Ekim 2016 tarihli gönderilen ve 14 Ekim 2016 tarihinde gazetemize tebliğ edilen TEKZİP metni ile haberlerimiz resmen doğrulamış olurken, alınan kumların  nereye taşındığını açıklamış olup gönderilen TEKZİP metnini aynen yayınlıyoruz.

***

Çarşamba Belediye Başkanlığı Hukuk İşleri Müdürlüğünün 12 Ekim 2016 tarih ve SAYI : 49432624-118
KONU: Tekzip
Sayın ; EROL ŞEKER
Haber Express Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni
Sarıcalı Mahallesi Zübeyde Hanım Meydanı Köseoğlu İşhanı ÇARŞAMBA/SAMSUN

06 Ekim 2016 tarihli gazetenizde; “Yeşilırmak Yatağının Taban Oyuğunun Dolgusu mu?” ve 10 Ekim 2016 tarihli gazetenizde “Irmak Yatağında Kum Mesaisi mi?” başlıklı haber ve “Bu Kum Olayını Kim, Neden Korur ki!?” başlıklı Erol Şeker imzalı köşe yazısında; “Çarşamba Belediyesinin Yeşilırmak ıslah çalışmaları kapsamında belediyenin ırmak yatağından kum çıkararak depoladığı ve yapılan işlemlerin mevzuata uygun olmadığı” yönünde kamuoyununun yanlış bilgilendirilmesine sebebiyet veren haberler yayımlanmıştır. Haber müvekkil Çarşamba Belediyesi ve ilgili kamu kurumlarından bilgi alınmadan yayımlanmış ve gerçeğe aykırı hususlar içermekle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere, aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur:

Öncelikle Belediye çalışmalarında yasalara aykırı hiçbir işlem ve eylemde bulunulmadığını belirtmek isteriz. Bilindiği gibi Yeşilırmak kıyı düzenleme çalışmaları 2004 yılından bu yana devam etmektedir. Yeşilırmak kıyısındaki yaya yolları, araç yolları, seyir terasları, oyun alanları, peyzaj alanları ve Adapark Projesi inşa edilmiştir. 2014 yılından itibaren de, DSİ 7.Bölge Müdürlüğünün denetiminde Yeşilırmak ıslahı projesi kapsamında taşkın koruma şeddeleri ile nehir yatığı içinde ıslah ve temizlik çalışmaları yapılmaktadır. Ayrıca bu kapsamda nehir yatağı içinde nehir gezisi parkuru oluşturulmakta, nehir içindeki yükselti ve adacıklar temizlenmektedir.

DSİ 7.Bölge Müdürlüğü kontrolünde yapılan bu çalışmalardan çıkan malzeme ise Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere alınmakta ve depo edilmektedir. Tüm bu çalışmalar yetkili kamu kurumu olan DSİ Bölge Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında ve Müdürlüğün denetiminde gerçekleştirilmektedir.

Sonuç olarak, müvekkil Çarşamba Belediyesi ile ilgili olarak kamuoyuna tamamen yanlış yansıtılan söz konusu bilgilerin yukarıdaki açıklamalar çerçevesinde düzeltilmesi, aksi takdirde yasal yollara başvurulacağı ve bu açıklamanın 5817 sayılı Basın Kanunu 14. maddesine istinaden aynı sayfada, aynı başlık altında yayımlanmasını kanuni haklarımız saklı kalmak suretiyle rica ederim.

Saygılarımla...

TEKZİP METNİ ile ilgili haber ve köşe yazısının ilgili linkleri için lütfen tıklayınız:

06 Ekim 2016 tarihli haber metni:

https://www.haberexpres.com.tr/carsamba-belediyesinin-yesilirmak-firsatciligi-41679h.htm

10 Ekim 2016 tarihli haber metni:

https://www.haberexpres.com.tr/irmak-yataginda-kum-mesaisi-mi-41759h.htm

10 Ekim 2016 tarihli Erol Şeker köşe yazısı metni:

https://www.haberexpres.com.tr/bu-kum-olayini-kim-neden-korur-ki-41776h.htm

'GÖZLER DSİ İLE YAPILAN PROTOKOLE ÇEVRİLDİ'

Şimdi gözler "Çarşamba Belediyesi ile DSİ Bölge Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında ve Müdürlüğün denetiminde gerçekleştirilmektedir" ifadeleri kullanılan metninin gazetemize gönderilerek yapılan sözleşmenin detaylarının okurları ve vatandaşları bilgilendirme noktasında paylaşılmasına çevrildi. Protokol detayları gönderildiği takdirde o belge de buradan yayınlanacaktır.

HABER MERKEZİ

06-10-16-07.jpg10-10-16-07.jpg

 

20161016161348488.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber