Belediye Binası yıkılıyor mu?     

Belediye Binası yıkılıyor mu?     
Çarşamba Belediye Başkanlığı Eylül ayı Belediye Meclis toplantısında dikkat çeken kararlar alındığı öğrenildi. Meclis mevcut binanın yerine yenisi için yetki verdi

'Meclis Gündemi yoğun maddelerle yapıldı'

Çarşamba Belediye Başkanlığı Belediye Meclisinde dikkat çeken kararlar alınmaya devam ettiği öğrenildi. Son 02 Eylül 2016 tarihinde Belediye binası Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen olağan Meclis toplantısında Belediye Meclis üyelerine, "15 Temmuz Şehit ve Gazilerine yapılacak yardım, Ordu Mahallesi Beylik Dönemi Camii,Yeni Şehir Girişi ve Yeşilırmak Geçişi, Çarşamba Belediyesi Hizmet Binası ve Yol yapımı, bakım çalışmaları " önerilerinin sunulduğu öğrenildi.

'Çarşamba'ya yeni bir köprü daha geliyor'

Yapılan toplantıda İlk iki maddenin oylaması sonrasında gündemin 3. maddesinde yer alan "Yeni Şehir Girişi ve Yeşilırmak Geçişi " konusunun gündeme geldiği ve bu konuda Belediye Başkanının mevcut Yeşilırmak üzerinde bulunan Tarihi Köprünün yaklaşık 100- 200 metre ilerinde bulunan Cemil Şensoy Kültür Merkezi ve Kanarya Camii önünden geçecek şekilde ırmak kenarından Yeşilırmak Mahallesine geçişi sağlayacak yeni bir girişi için izin ve alt yapı çalışması adına yetki istediği öğrenildi.

'Belediye Binası yıkılacak mı, satılacak mı?'

Belediye Meclisine yeni köprü yapımı ve aynı zamanda Yeşilırmak Mahallesine geçiş için Büyük şehir Belediyesi yetkilileri ile görüşülerek mali ve diğer projelerin görüşülerek projelendirme aşamasına getirilmesi adına izin verildiği iddia edildi.  Meclisin gündemine daha sonra gündemin 4. maddesi ile devam edildiği belirtildi. Gündemin en dikkat çeken maddesininse halen aktif oalrak kullanılan mevcut Belediye binasının satışının veya başka bir şekilde kullanımına devam edilmesi ve yeni bir hizmet binası yapımının getirildiği öğrenildi.

'Eski belediye binasında esnaf mağdur olmasın'

Hizmet binası yapımı ve mevcut binanın değerlendirmesi konusunda meclis üyelerinden binanın satışının yapılarak belediyeye gelir elde edilmesi yönünde fikir beyan edildiği ancak hali hazırda bina da iş yerleri ve esnafların olduğu ve mağdur olacakları belirtilerek satış önerisinin yerinde bulunmadığı öğrenildi. Mevcut binanın nasıl kullanılacağına ise yeni hizmet binasının nereye ve nasıl yapılacağı konusunda bilgi verildiği öğrenildi.

' Mustafa Dağıstanlı Kapalı Spor Salonu yerine yeni bina'

Yeni Belediye Hizmet binası alanı olarak mevcut hali hazırda kullanılan ve Ayvacık Yolu üzerinde yapımı tamamlanmak üzere olan yeni Kapalı Spor Salonunun faaliyete geçmesi sonrasında eski  Mustafa Dağıstanlı Kapalı Spor Salonunun yıkılarak yerine yeni Belediye Hizmet binasının yapılmasının önerildiği belirtildi. Belediye Meclis Üyelerine yeni hizmet binasının yapılabilmesi için kendilerinden Belediye Başkanının her türlü plan, proje, yer tahsisi ve yeni hizmet binası arazisinin ilgili Bakanlıklardan alınması için yetki verildiği öğrenildi.

'Eski binaya sonra karar verilecek'

Önümüzde ki günlerde yeni Belediye Hizmet binasının eski Mustafa Dağıstanlı Kapalı Spor Salonuna yapılacağı eski mevcut binanın ise nasıl kullanıma devam edeceği ise bu çalışmaların tamamlanmasının ardından kararlaştırılacağı belirtiliyor.

HABER MERKEZİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber