Bel fıtığı korkulu rüyanız olmasın

Bel fıtığı korkulu rüyanız olmasın
Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından bilgilendirme amacıyla düzenlenen 'Sağlık Seminerleri'nin bir yenisini daha Havza İlçesi'nde gerçekleştirdi.

Samsun Büyük Anadolu Çiflik Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Naki Keleş'in katılımıyla, Havza Kültür Merkezi'nde Bel Fıtığı hastalıklarında Yeni Yöntem olan Tam Endoskopik Tam Kapalı Bel Fıtğı Ameliyatlarının tedavisi konulu konferans düzenlendi.

FITIK KORKULU RÜYANIZ OLMASIN

Seminerin açılış konuşmasını yapan Büyük Anadolu Hastaneleri Kurumsal İlişkiler ve İş Geliştirme Müdürü Fatih Esen, "Bel fıtığı tedavisinde yeni bir yöntem olan ve Karadeniz Bölgesi'nde sadece hastanemizde uygulanan Kapalı Tam Endoskopik Bel Fıtığı Ameliyatı hakkında bilgilendirmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz semirlerimizde alanında uzman doktorlarımız tarafından katılımcılara konuyu A'dan Z'ye anlatıyoruz.

Samsunumuzda, çevre illerde ve ilçelerimizde geleneksel hale getirdiğimiz sağlık konferanslarımızda amacımız insanların korkulu rüyası olan fıtık konusunda bilgilendirmektir. Bu anlamda siz değerli Havzalı hemşehrilerimize hoş geldiniz diyor, katılımlarınızdan ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

 GÜNÜBİRLİK YATIŞ

Opr. Dr. Naki Keleş ise, toplumda sıkça görülen bel fıtığı sağlık probleminin tedavisinde yeni yöntem olan "Tam Endoskopik Bel Fıtığı" Ameliyatını anlattı.

Keleş, "Tam Endoskopik (Kapalı) Bel Fıtığı Merkezi'mizde gerçekleştirilen operasyonlarda hastalar günübirlik yatış yapılmaktadır. Ameliyattan sonra aynı gün veya ertesi gün eve gidebilir. Kısa bir süre içerisinde de iş hayatına dönebilmektedir.  Tam endoskopik  (kapalı) bel fıtığı ameliyatı komplikasyon oranı oldukça düşük ve hasta konforu son derece yüksek bir operasyondur. Cerrahi sonrası ağrının açık ameliyatlara oranla daha az olması, hastanede yatış süresinin az olması normal yasama erken dönülmesi,cerrahiye bağlı anatomik hasarın açık cerrahiye göre az olması gibi avantajlarının olması endoskopik diskektomiyi başarılı kılmıştır." diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİLER

 

Karşılıklı soru-cevap şeklinde devam eden konferansta, Opr. Dr. Naki Keleş katılımcıların sıkıntılarına çözüm üretmeye çalıştı.

Yaklaşık 2 saat süren konferansta memnuniyetlerini dile getiren Havza halkı, böylesi önemli etkinliklere imza atan Büyük Anadolu Hastaneleri'ne teşekkürlerini iletti.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri'de, Havza halkının bilinçlendirilmesi için işbirliğine her zaman açık olan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz'e ve Havza Belediyesi'ne teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Sağlık