Bedri Yaşar DMO’ya Sordu

Bedri Yaşar DMO’ya Sordu
İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar,dünyada iddialı olduğumuz medikal alanında, sektörün birinci alıcısının devlet olduğunu hatırlatarak, Devlet Malzeme Ofisi’ne Samsun’da ne kadar medikal malzeme alımı yaptıklarını sordu

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Türkiye Kamu İktisadi Teşekkülü, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü ile üst komisyon toplantısına katıldı. Toplantıda DMO yetkilileri ile görüşen Yaşar, Samsun’daki medikal sektörünün yurtdışı sektörlerle mücadele gücü olmadığına dikkat çekti.

Milletvekili Yaşar’ın sorusuna, cevap veren Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürü Mücahit Özdemir, Samsun’da medikal sektörde 50 milyon liralık alım yapıldığını belirtti. Yapılan alımları yetersiz bulduklarını ve artırılması gerektiğinin altını çizen Yaşar’ın konuşması şu şekilde:

“Samsun açısından baktığımız zaman, sağlık sektöründe, medikal sektöründe çok ciddi bir üretim var. Bunların uluslararası şirketlerle mücadele etme şansları yok. Hastanelerin yılları bulan uzun vadeli ödemeleri var; hatta, 20 iskonto yapın, 40 iskonto yapın, şöyle ödeyelim şeklinde ödemeler var.

Belki uluslararası şirketlerde bu kâr marjları yüksek olabilir ama Samsun gibi küçük ve orta boy işletmelerin olduğu yerde böyle bir kâr marjları yok. Bir de bu fiyat iskontoları beklentileri sektörü çok ciddi oranda sorunlarla karşı karşıya bıraktı.Çünkü Devlet Malzeme Ofisi, o tarafı da devlet, bu tarafı da devlet, DMO üzerinden alınıp satılması herhâlde Samsun'daki bizim medikalcileri çok ciddi oranda sevindirmiştir. Şu an medikal sektöründe sizin bu alım satımlarınızda da ciddi bir rakam teşkil ediyor. Özelikle bizim Samsun bölgesinde bu konuda ne kadar malzeme alındı ve satıldı? Bu önemli.Bu vadelere siz katlanabilirsiniz.

Düzenleyici Kuruluş Olarak DMO’yu Görmek İstiyorum

Özellikle uluslararası şirketlerin kullandıkları kredilerle bizim pazarda mal sattıkları zaman bizim onlarla rekabet etme gücümüz maalesef yok. Bu sektöre Devlet Malzeme Ofisinin çok ciddi katkı sağlayacağını düşünüyorum, hatta bu sektördekilerle irtibat kurulabilirse eksikleri hakkında görüşülebilir. Burada bir düzenleyici kuruluş olarak Devlet Malzeme Ofisini görmek istiyorum. Yani sadece alıp satmak yerine, pazarda, standartlar hakkında, tavsiye nitelikli görüşler bildirilerek pazarı da yönlendirmiş oluruz. Neticede siz bu milletin ürettiklerini alıp bu milletin tükettiği kurum ve kuruluşlara satıyorsunuz. Bu manada da katkı sağlayabilirsiniz çünkü bu çok önemli bir pazar, çok ciddi rakamların döndüğü bir alan.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Siyaset