BDP'li Başkan'dan başbakan'a tam destek

BDPli Başkandan başbakana tam destek
Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, çözüm sürecinin barışla noktalanması için Başbakan Erdoğan’ın elini güçlendirilmesi gerektiğini söyledi

Başkan Sadak, Siirt ile gönül köprüsü kurmak için Trabzon’dan gelen bir heyetin onuruna kahvaltı verdi. Siirt Öğretmenevi’nde düzenlenen programda bir konuşma yapan Sadak, çözüm sürecinin barışla noktalanması için başbakan Erdoğan’ın elini güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Sadak, "Kardeşlik köprüsü kurmak için Trabzon’dan Siirt’e gelen heyetin bu ziyaretinden duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum. Çatışmanın en yoğun zamanında Samsun’da 7 bölgeden 164 delegasyonunun katıldığı bir toplantıda bir çağrıda bulunmuştum. Dedim ki gelin Gabar’a Cudi’ye Herekol’a çıkalım ve diyelim ki, artık yeter bu silahları bırakın, Kürt ve Türk gençleri ölmesin. 164 delegasyonun oy birliğiyle kabul ettiği bu karar araya giren gizli bir güç tarafından bozuldu. Çünkü rantı dönüyordu. Türk ve Kürt gençlerinin kanı üzerinde nemalanıyordu. Ancak bugün geldiğimiz noktada başlatılan bir çözüm süreci var. Bu çok olumlu bir gelişmedir, ancak bunun kalıcı bir barışla noktalanması için bize de çok iş düşüyor. Başbakan Erdoğan’a teşekkür bu konuda teşekkür ediyorum. Elini taşın altında koydu, sizden tek ricamız şudur, kardeşlik sadece bir yemek yeme, çay içme değildir, birbirlerimizin sorunlarına duyarlı olmamız gerekir.

Dağdaki, yurt içinde ve Avrupa’daki gençler nasıl Öcalan’ın arkasında ise, bu ülkeyi seviyorum diyen herkesin barışı istiyorum diyen herkesin de Başbakan Erdoğan’ın arkasında durması ve başlattığı çözüm sürecine destek çıkması gerekir. Başbakan’ın çok güçlü çıkması bu ülkenin yararınadır. Bu proje sabote edilirse, 40-50 yıllık bir çatışma ortamı başlar. Batıdaki ve Karadeniz’deki insanların buraya gelmesini önemsiyorum. Gelsinler kendilerini Gabar, Herekol, Çırav dağına davet ediyor, gidelim orada çadır kuralım, bu sorunu kalıcı bir şekilde barışa gitmesine zemin hazırlayalım, inanın bu tüm ülkenin menfaatine olacaktır" dedi.

Program, Trabzon İl Genel Meclis Başkanı Haydar Revi’nin Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak’a Trabzon’a özgü motif işlemeli atkı ve küçük takunya hediye etmesiyle son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel