BBP’DE İL KONGRESİ ‘KIRAN KIRANA’ GEÇECEK!

BBP’DE İL KONGRESİ ‘KIRAN KIRANA’ GEÇECEK!
BBP ‘de Samsun İl Başkanlığı için sabırsızlıkla bekleniyor. Kongrede renkli isimlerin aday olacağı iddia ediliyor

Mayıs ayında gerçekleştirilen Genel Seçimlerin ardından siyasi partilerdeki seçim süreçlerinin başlaması ile partilerde ki hummalı çalışmalarda sona yaklaşılıyor. BBP ‘de Samsun İl Başkanlığı için sabırsızlıkla bekleniyor. Kongrede renkli isimlerin aday olacağı iddia ediliyor.

Ülkemizde ki tüm siyasi partilerde ilçe ve il kongreleri ile Genel Başkanlık seçimlerine son hız çalışılırken Büyük Birlik Partisi İl Başkanlık seçimleri öncesi de gerilim ve çok renkli ve güçlü isimlerin kongrede aday olacağı iddiaları BBP de kongrenin heyecanlı ve çekişmeli geçecek şeklinde yorumlanıyor. Büyük Birlik Partisi Samsun İl Başkanlığında mevcut Başkan Ünsal Tokuç, güven tazelemek ve Ekim ayında yapılacak olan Büyük Birlik Partisi Genel Merkez kongresi öncesi ilk adım olarak Samsun İl Teşkilatı olarak güven tazelemek için kongre kararı aldığı biliniyor.

“KONGREYE DESTİCİ DE BEKLENİYOR”

Samsun İl kongresine son Genel Seçimlerde Milletvekili seçilemeyen Genel Başkan Mustafa Destici’nin de katılacağı bilgisine dillendirilmeye başlandı. Samsun İl Kongresi öncesinde gözler İl Başkanlığına mevcut Başkan Ünsal Tokuç yeniden aday olacağı belirtilirken bu kongrede kendisine rakip kesimlerinde çıkacağı belirtiliyor. Tokuç’ a kongre de önceki dönem Büyük Birlik Partisi (BBP) Çarşamba İlçe başkanı Ertan Sağlam ve yine 2019 Yerel seçimlerinde Canik Belediye Başkan adayı Kemal Saral’ın da aday olacağı gelen kulislerini arasında dillendirilmeye başlanması kongrenin heyecanlı geçeceği şeklinde yorumlanıyor.

“TOKUÇ, DÖNEMİ BAŞARISIZLIKLA DOLU”

Büyük Birlik Partisi Samsun İl Başkanı Tokuç’un özellikle göreve geldiği ilk günden itibaren ilçe teşkilatları ve Gençlik Kolları olarak bilinen Alperenler Ocağı seçim ve atamalarında başarılar elde edemediği gibi teşkilatlar içinde huzursuzluklar ve kopmalara neden olduğu dillendiriliyor. Ayrıca başkan Tokuç’un 2023 Mayıs ayından gerçekleştirilen Genel Seçimlerde, 2019 Yerel seçimlerinde başarılar üstüne başarı elde eden dönemin Çarşamba İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Ertan Sağlam’ın aldığı başarılı çalışma ve oyların kendisi döneminde yerle yeksan edilerek kayıpları yaşattığı bu nedenle de genel başkanlarının seçimlerde düşük oy alarak seçilmesinde engel olduğu şeklinde yorumlanarak BBP’yi Samsun da yeniden ayağa kaldıracakları dillendiriliyor. BBP’nin Samsun ve Ülke genelinde yeni bir heyecanla seçimlere hazırlanması gerektiği dile getirilerek genel seçimlerde alınmayan başarının kongrelerle maharetli ve çalışkan isimlerle en azından yerel seçimlerde alınabilmesi için başarılı olacak ve Samsun’ da en az bir başkanlığı kazanmak istedikleri için mevcut yönetim ve başkan dışında başka isimlerin kongrede aday olacağı iddia diliyor.

“HEDEF 2019’DA Kİ BAŞARIYI EGALE ETMEK”

2019 Yerel seçimlerinde Ülke genelinde en dikkat çeken oy oranı ve başarısı ile büyük bir başarı sağlayarak adından söz ettiren (BBP) Büyük Birlik Partisi Çarşamba Eski İlçe Başkanı Ertan Sağlam’a, mevcut yönetimin bir türlü birlik ve beraberliği sağlayamadığı gibi siyasi arenada da BBP’yi adeta sessizliğe ve başarısızlığa gömen Tokuç başkanın kesin olarak güçlü ve BBP’yi yeniden Samsun ve ülke genelinde adından söz ettirecek kadroların başa gelmesi için baskıların arttığı ve mecburen aday olacağı dillendirilmeye başlanması dikkatlerden kaçmıyor. Eski Başkan Sağlam’ın aday olması halinde güçlü bir kadro hazırlığı yapacağı ve her kesimden yönetime katılımların olacağı gibi diğer milliyetçi kesimlerle birlikte partilerden de partiye hızla katılımların olacağı iddia ediliyor.

“SAĞLAM VE SARAL GÜÇLÜ İSİMLER”
Eski İlçe Başkanı Sağlam haricinde yine 2019 yerel seçimlerde BBP’den Belediye Başkan adayı olan Samsun’lu iş insanı Kemal Saral’ın da BBP Samsun İl Başkanlığı için kulislerde adının geçmesi kongrenin çok renkli ve heyecanlı geçeceği şeklinde yorumlanmasına neden oluyor. BBP Samsun kongresi öncesinde yeni oluşumlarla partiye yeni bir vizyonun oluşacağı ve kongreye güçlü isimlerle girileceği şeklinde yorumlanıyor.

HABER-FOTO: Ünal DALDAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber