Hasan TOPUZ

Hasan TOPUZ

BBP GENEL BAŞKANI:MUSTAFA DESTİCİ...1

BBP GENEL BAŞKANI:MUSTAFA DESTİCİ...1

Sevgili Dostlar.
Bu gün sizlere iyi tanıdığımı bildiğim gerçek bir dava, (ülkü) adamını tanıtacağım.
MUSTAFA DESTİCİ Bey 1966 yılında, Eskişehir de, doğdu. Oğuzların Kayı boyunun Kılıç aşiretine mensup, bir Türkmen çocuğudur.Dedesi Hafız Osman efendi Fatih külliyesinde ondört yıl medrese tahsili görmüş ve aynı yerde yıllarca müderrislik yapmıştır.İşte böyle, İslami değerlerle mücehhez bir ailenin evladı olarak Dünya'ya gözlerini açmış .Mustafa,o sebeple olmalı, Orta öğrenimini, Ankara'da Merkez imam hatip lisesinde tamamlamış, 
çalışkan bir öğrencidir. Lise yıllarından itibaren Ülkücü hareketin içinde yer almış,
çok etkin bir öğrencilik hayatı yaşamıştır. Bizim Ocak okul temsilciliği ve daha sonra,Nizamı alem ocak temsilciliği görevlerinde bulunmuştur. İmam hatip lisesinden sonra Ankara İlahiyat Fakültesinde okumuştur. O yıllarda Şehit Liderimiz MUHSİN Beyin yanında yetişmiş ve onun rahleyi tedrisatından geçmiştir. Ayrıca güreş ve futbolla da iştigal etmiştir. 
1993'te Büyük Birlik Partisinin kuruluşundan sonra, Nizamı ı Alem Ocaklarında görev almış, O yıllarda İlahiyat
Fakültesini bitirmiştir.1988 İlahiyattaki Hocası, büyük düşünce adamı, Sayın Süleyman Hayri BOLAY'DIR. Prof, Bolay benimde Öğretmen okulundan hocamdır.Ülkücü hareketin doğuşunda, gelişmesinde, büyük emekleri olan bir ilim adamıdır. Halen sağlığı yerinde çalışmalarına devam etmektedirler.
Mustafa Bey, Muhsin Bey'in çok yakınında bulunmuş ve onun takdirini kazanmıştır. İlahiyatı tamamlayınca, Öğretmenlik görevine başlamış, Gazi üniversitesinde tarih ve felsefe okumuştur.Felsefe üzerine yüksek lisans yapmış, İngilizce ve Arapça bilmektedir. Gazi Üniversitesinde araştırma görevlisi olmuştur. 
Bir yandan da, BBP sinde görev YAPMAĞA devam etmiştir.
MUHSİN BEY'İN yanında çalışmış,çok önemli görevler ifa etmiştir. Daha sonra MUHSİN BEY'İN isteği
üzerine, memuriyet görevini bırakarak, ALPEREN'IN yanında politikaya devam etmiş,2007 kurultayında Genel idare kuruluna seçilmiş, Genel başkan yardımcısı olmuştur.Kendisiyle o kurultayda tanıştık.Gençti, kültürlü idi ve liderlik özellikleri farkediliyordu. Liderin gözdelerindendi. 
MUHSİN BEY'İN şehadetinde partinin önünde okuduğu Kuran-ı Kerimle herkesi duygulandırmıştı.
Bir başkasının (Yalçın Topçu'nun)başarısız denemesinden sonra Mustafa Destici Bey 2011 kurultayında BBP sine Genel Başkan olmuştur. 
Yazımıza Allah nasip ederse yarın devam edeceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan TOPUZ Arşivi