Bayram Tatili uzun sürünce

Bayram Tatili uzun sürünce
Çarşamba Belediye tarafından yürütülmekte olan birçok projeye bayramdan sonra çivi bile çakılmadı. Sadece Eski adı Gazi Parkı olan yerde ki geçici çalışma dışında hareket olmaması tepkilere neden oldu

 

Çarşamba Belediyesi’nin yaptığımız birçok haberde yaza müthiş bir hızla başladığı ve birçok alanda çalışmalar yaptığını dile getirmiştik. Ancak Belediyenin hızı fazla uzun sürmedi. Çarşamba Belediyesi tarafından son dönemde başlatılan ve yapılmakta olan Batıyaka kıyı düzenleme çalışması, TOKİ köprüsü bağlantı kavşağı çalışması ve birçok alanda yürütülen yol projelerine bayramdan sonra çivi bile çakılmaması dikkat çekmeye başladı

Yapılan çalışmaların bir anda adeta bıçakla kesilmiş gibi kesilmesi ve çalışmaların durması akıllara ödenek sıkıntısının olabileceği şüphesini getirdiği iddia ediliyor. Ramazan Bayramı sonrasında sadece eski adı ile Gazi Parkında küçükte olsa restorasyon çalışması konusunda dolgu malzemesi ve küçük çapta kazılar yapması ile çalışmalara adım atan belediyenin diğer alanlarla alakalı çalışmalarına ne zaman sonuçlanacağı veya çalışmalara başlanacağı ise merak konusu.

Birkaç ay içinde bitirilecek diye beklenilen projelerin bir anda durması vatandaşları da endişelendiriyor. Vatandaşlar projelerin bir an evvel bitirilmesini isterken Çarşamba’nın yeni sosyal olanaklara kavuşması konusunda da umutlu. TOKİ Konutları yanında ki yeni köprü bağlantı yolu ile birlikte Batıyaka Yeşilırmak kenarı restorasyon çalışmalarında ise hiçbir ilerleme olmaması nedeni ile özellikle Değirmenbaşı Caddesi araç ve yaya trafiği için gün geçtikçe daha da zorlaştırıyor. Özellikle TOKİ Konutlarında ikamet eden vatandaşların konutlarına gidiş ve dönüşlerinde yolların bozuk ve dar olması nedeni ile kazalara neden olabileceği ve kıyı çalışmalarının bahanesi ile yolda tadilatın yapılmaması nedeni ile sıkıntı yaşandığı belirtilerek Belediyenin acil bu alanda ki çalışmaları hızlandırması gerektiği belirtiliyor.

Yine İlçe genelinde başlatılan ara ve ana arter yollara parke taş döşeme çalışmalarının yavaşlaması ve hala Yunus Emre Caddesi üzerinde Orman İşletme Müdürlüğü ile Sarıcalı Mezarlığı sonuna kadar olan bölümde ki kaldırım çalışmasının başlamaması ise daha da büyük tepkilere neden oluyor. Okulların açılmasına sayılı günler kala bazı Okulların Ortaöğretime başlayacak olması ve İlköğretim Okuluna gidecek Öğrencilerin okul yolu güzergahında araçların arasında dans eder gibi ebeveynleri olmadan gidemediği belirtilerek,, “Modern Çarşambanın yüz kadarı kaldırımının bu kadar az bir alanda ki bölümünün yapılmamasında art niyet olmasaydı şimdiye kadar bitirilirdi. Ama her nedense başkan buralara bakmıyor ve yapım için hiçbir girişimde bulunmuyor. Çocuklarımızın başına her hangi bir kaza veya buna benzer olay gelirse tek sorumlusu olacağının bilinmesini istiyoruz” diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

HABER- FOTO: Serkan Karahan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber