BAYRAM SONRASI ÇARŞAMBA PAZARI

BAYRAM SONRASI ÇARŞAMBA PAZARI
 Çarşamba ilçesinde Kurban Bayram'ı öncesi ve sonrasında pazarcı esnafının ve müşterilerin yaptığı alışverişler, üretici ve tüketicinin nabzı yoklandı.

 Geçtiğimiz günlerde Kurban Bayramı münasebetiyle alışverişte artış yaşanacağını ümit eden sebze ve meyve üreticisi yeterince yoğunluk yaşanmadığını dile getirdi. Çarşamba ilçesinde pazarcılıkla uğraşan esnaflar içlerini döktüler. Üreticiler, vatandaşların artık eskisi gibi Pazar alışverişi yapmadığından ve fiyatların az olmasına rağmen ürünlerinin tezgahta kalmasından dolayı büyük sıkıntı içinde olduklarını ve zor geçindiklerini dile getirdiler. Verilen desteklemelerin yeterli olmadığına da değinen pazarcı esnafı “bayramda bile bayram yaşamadık, yüzümüz gülmedi” diyerek hallerinden memnun olmadıklarını söylediler.

img_4487.jpg

   Pazaryerinin sadece arefe günü yoğun olduğunu öncesinde ve sonrasında iş olmadığını, satışların düşük olduğuna vurgu yapan esnaf,”Hal ile tezgah fiyatları aynı. Biz bu ürünlerden nasıl kar elde edeceğiz.” diye kara kara düşündüklerini bir çıkış yolu bulamadıklardan bahsettiler.

Çoğu üreticinin ağustos ayı için zarar ayı olduğunu bunun nedeninin meyve ve sebzedeki hasadın artması ve ürün fazlalığına paralel olan ürün veriminde ki artış ve bu artıştan dolayı da fiyatlarda bir azalma olduğuna dikkat çeken pazarcı esnafı “müşterilerin memnun olması güzel ama biz memnun değiliz “diyerek yakındılar.

img_4479.jpg

 Ev Hanımlarının Bayram Hazırlığı hareketlilik yaşattı

Ev hanımlarının Kurban Bayramı hazırlıkları için yaptıkları alışverişin pazarda az da olsa hareketlilik olduğunu ifade edilirken, temizlik ürünleri ve muhtelif ev eşyalarının bayramda öncesi ve sonrasında ev hanımları tarafından tercih edildiği söylenildi.

img_4470.jpg

 Kurban kesimi için bıçak,tatlı açımı için merdane ve oklava, giyim, tatlı satışlarında her zaman olduğu gibi artış yaşandığı edinilen bilgilere eklenirken, ebeveynlerin çocuklarına yaptığı bayram alışverişi giyim sektöründe pazarcılık yapan esnafın yüzünü bir nebze olsun güldürdü. Bayramın eskisi gibi güzel geçmediği pazarcı esnafının ortak kanaatlar arasına girdi.

HABER: Yağmur AYAN
-Gülizar KELEŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber