Bayram Öncesi Yoğunluk

Bayram Öncesi Yoğunluk
Çarşamba ilçesinde kapalı Pazar yerinde, bayram yoğunluğu yaşanırken, fiyatlar yerinde seyrediyor.

Her hafta Çarşamba günü kapalı Pazar yerinde tezgah açan pazar esnafları satışların normal düzeyde olduğunu belirtti. Seçim sonrası fiyatlarda beklenen değişikliğin olmadığını vurgulayan esnaf, geçen haftaya göre yüzde 10 civarında düşüş yaşandığını belirtirken bayram yoğunluğu yaşandığı da gözlemlendi.

Beklenen olmadı!
31 Mart 2024 yerel seçimler sonrası vatandaş gözünü fiyatlara dikti. Seçim sonrası fiyatlarda hızlı bir artış olacağını bekleyen müşteriler, tezgah başına gittiğinde geçen haftayla aynı oranda veya daha düşük fiyatlarla karşılaştı. Pazaryerinde alışveriş yapan vatandaş, pahallılığın olmasından yakınırken Ramazan ayında oruç tutarken canının çektiklerini almak istediklerini dile getirdi.

Pazar tezgahı açan esnaf ise, fiyatların normal düzeyde olduğunu ve seçim öncesi ve sonrası satışlarda değişiklik yaşanmadığını belirtti. Aksine geçen haftaya nazaran %10 - %20 civarında da fiyatlarda düşüş yaşandığını vurguladı.

Giysi dolaplarında şenlik
Ayrıca, Pazar yerinde buzdolabını dolduran ürünlerin yanı sıra giysi dolapları da şenlenecek. Haftaya Çarşamba günü Ramazan Bayramı’nın birinci günü olması münasebeti ile vatandaşlar bayramlık almak için Pazar yerinde giysi satan tezgahları da dolaşıyor. Piyasa fiyatlarından az da olsa düşük olan kıyafetleri almak isteyen vatandaşlar, sebze meyve poşetlerinin yanında giysi poşetleri de doldu.

Pazarın şampiyonu biber ve çilek
Pazar yerindeki ürünlerin fiyatları ise şu şekilde; Fasulye ve dolma biber 70 TL, çilek 80 TL, karnabahar 15 TL, havuç 20 TL, patlıcan 30 TL, salatalık 15 TL, domates 35 TL, portakal, patates ve soğan 20 TL’den satışa sunuluyor.

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir