Bayram magandalarına sıkı takip

Bayram magandalarına sıkı takip
Samsun Emniyet Müdürlüğü bayram magandaları için tedbir aldı...

Samsun İl Emniyet Müdür Yardımcısı Emin Reşat, Kurban Bayramı'nda bayram namazı sonrasında vatandaşların tabanca ve tüfekleriyle havaya ateş etmelerin önüne geçileceğini söyledi.

Reşat, daha önce benzer olayların meydana geldiği bölgelerin tek tek tespit edilip ek önlemler alındığını belirtti.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kurban Bayramı'nda vatandaşların tabanca ve tüfekleriyle hava ateş etmelerinin önüne geçmek için harekete geçti. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından benzer olayların yaşanmaması için kent genelinde bu tür olayların yaşandığını bölgeler tespit edildi. İl Emniyet Müdür Yardımcısı Emin Reşat, Karadeniz'de insanların silaha karşı tutkusunun bilinen bir durum olduğunu belirterek, "Polis olarak bunun önüne geçmemiz gerekiyor. Bu tür olayların ve can kayıplarının meydana gelmemesi için olağanüstü çaba sarf ediyoruz. Bütün ekiplerimiz bu konuda çok hassas. Edindiğimiz bilgileri, 155'e gelen ihbarları değerlendirerek üstüne gidiyoruz. Bayram sabahı özellikle bu tür olaylar yoğunluk kazanıyor, düğünlerde de meydana geliyor. Buralara ekstra görevlendirmeler de yapıyoruz" diye konuştu.

 Gelen ihbarlar doğrultusunda bayram sabahı mahalle mahalle, sokak sokak tedbirler aldıklarını dile getiren İl Emniyet Müdür Yardımcısı Emin Reşat, "Daha önce meydana gelen yerlerde, bu tür yasa dışı olaya karışan vatandaşlarımızın takibini biraz daha yakından yapıp adli mercilere intikal ettirerek vatandaşlarımıza zarar gelmesini önleyebilmenin gayreti içindeyiz. Bu bayram da aynı şekilde olacak. Daha önce ateş edilen yerleri tespit ettik. Buralarda daha sık, daha yakından bir takip yapacağız. Gönül arzu ediyor ki yapılmasın. Bilinçlendirme çalışmalarına da ağırlık veriyoruz. Buna rağmen meydana gelebiliyor. Biz de bunun önüne geçmek ve engellemek için çaba sarf ediyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Asayiş