Bayram alışverişi erken başladı

Bayram alışverişi erken başladı
Kurban Bayramına sayılı günler kala vatandaşı alışveriş telaşı sardı. Çarşılara akın eden vatandaşlar ucuz ürün arayışına girerken, esnaf eski bayramların kalmadığını, işlerinde düşüş olduğunu belirtti.

Bayram yaklaştı, vatandaşı alışveriş telaşı sardı. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde çarşılar hareketlilik kazandı. Bayram telaşının en yoğun görüldüğü yerlerden tarihi Kemeraltı Çarsısı da vatandaşların akınına uğradı. Kıyafetten ayakkabıya, hediyelik eşyadan şekerlemeye kadar vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılama imkanı bulduğu çarşıda, esnaf vatandaşın parasını kurbana yatırmasından dolayı geçmiş bayramlara göre işlerinde düşüş olduğuna dikkat çekti.

“BU ACI GÜNLERDE HERKES HÜZÜNLÜ”
Çarşıdaki ayakkabı ve giyim mağazalarında yoğunluk olmasına rağmen alım gücünün düşük olduğunu belirten çarşı esnafı şunları söyledi: “Şu an insanlar paralarını kurbana ayırdığı için ister istemez işlerimizde aksama oluyor. Biraz düşme var, tabi herkes Kurban Bayramı için kurbanlık hazırlığı yapıyor. İnsanların bütçesine göre fiyatlarımızı düşürdük, 30 TL’ye ayakkabı imkansızdı ama şu an yine iş yok. Geçen bayramlara göre kıyaslama yaparsak gerçekten çok düşüş var. Bu acı günlerde hep beraber olalım ama eski bayramlar artık kalmadı. Herkes hüzünlü zaten zevk yok, iş yok. Artık böyle boş geçiyoruz günleri, inşallah hayırlısıyla işlerimiz iyi olur.”

“MAAŞIMIZ AZ, FİYATLAR PAHALI”
Bayram telaşını yaşayan aileler de çocuklarını alıp çarşıya akın etti. Uygun fiyatlı ürün arayışına giren aileler şöyle konuştu: “Bayram alışverişine çıktık çocuklara bakıyoruz, torunlara kendimize. Fiyatlar fena değil. Her keseye göre var, istediğini alabilirsin. Bayram şekeri alamadık biraz pahalı geldi. Bakıyoruz, geziyoruz ucuza bulursak alacağız. Maaşımız az, fiyatlar pahalı. Çok bir şey alamıyoruz yani. Ucuzlara bakmaya çalışıyoruz hep keseye göre. Alışveriş yapıyoruz ama bütçemiz yok. Bakıyoruz uygun bir şey olursa alacağız.”

ÇOCUKLARDA BAYRAM HEYECANI
Bayramlarda bir dedikleri iki edilmeyen çocukların yüzü şimdiden gülmeye başladı. Alışverişlerini yapan ve bayramlıklarını alan çocuklar ise “Bayramlık aldım, kendi istediklerimi aldım. Kendime tayt aldım, kazak aldım. Kot etek ve ayakkabı alacağım. Çok heyecanlıyım, bayram geliyor. Bayramlıklarımı giyip dedelerin ellerini öpeceğim, para isteyeceğim” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir