Bayar, emeği geçenlere teşekkür etti

Bayar, emeği geçenlere teşekkür etti
Bayar, emeği geçenlere teşekkür etti

Samsun Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Tahsin Bayar, "İlimizin tanıtılması, turizm potansiyelinin artırılması ve yatırım alanlarının değerlendirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında 19-26 Nisan tarihleri arasında Samsun'u ziyaret eden Suudi Arabistanlı basın mensubu ve işadamlarından oluşan 19 kişilik heyet, ziyaret esnasında birçok kamu kurum ve kuruluşun yetkilisi ile görüşüp, İlimiz ve ilçelerimizdekidoğal, tarihi ve turistik yerleri tanıma imkanı buldu" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığının davetlisi olarak ilimizi ziyaret eden heyet üyeleri, Samsun'un "Allah'ın yarattığı cennet bahçelerinden biri olduğunu" dile getirdiler ifadelerini kullanan Bayar, "Tanıtımın günümüzde önemli bir unsur olduğunu belirten heyet üyeleri, "Samsun yeryüzünde bir cennet parçasıdır ve bu doğal güzelliği, canlılığı ve turistik özellikleriyle dünya turizm haritasında yerini alacaktır" ifadelerini kullandılar. Samsun'un önemli bir turizm kenti olabileceğini kaydeden heyet üyeleri, bir hafta boyunca Samsun ve ilçelerini gezdiklerini, Samsunluların çok sıcakkanlı ve misafirperver insanlar olduklarını ifade ederek, "Burada geçirdiğimiz her anı dolu dolu yaşadık. Oldukça heyecanlı ve mutluyuz. Doğa harikası bir şehirle karşılaştık. Burada edindiğimiz olumlu izlenimleri Suudi Arabistan medyasında  'Rüya Şehir Samsun' sloganıyla halkımıza duyuracağız ve Samsun'u görmeleri konusunda tavsiyelerde bulunacağız konuştular" dedi. 

            Yatırım imkanlarının da araştırıldığı gezide, heyette bulunan işadamlarının, özellikle turizm, tarımsal çalışmalar ve konut alanlarına yoğunlaştığı dikkat çekti.     Heyet üyeleri ağırlıklı olarak Suudi Arabistan'ın seçkin medya kuruluşlarında çalışanlardan oluştuğu için, ziyaretle birlikte, Samsun'un doğal, kültürel ve turistik özelliklerinin Arap dünyasında tanıtımı konusunda başlangıç yapılmış oldu.

 

Heyeti kabul eden Sayın Valimiz Hüseyin Aksoy’a, programı gerçekleştiren Büyükşehir Belediye BaşkanıSayın Yusuf Ziya Yılmaz'a, bizlere her türlü desteği veren Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Sayın Murat Karakaya’ya, programı hazırlayan T.C. Cidde Başkonsolosluğu Basın Ataşesi Sayın Bahattin Akyön’e teşekkür ederim açıklamasında bulundu.

HABER-FOTO: Ayhan GONCA- Kenan GÜN                                                                                          

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber