BAYAN BASKETBOLCULARLA ERKEK BASKETBOLCULAR KOZLARINI PAYLAŞTI

BAYAN BASKETBOLCULARLA ERKEK BASKETBOLCULAR KOZLARINI PAYLAŞTI
Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nde (TKBL) mücadele eden Samsun Canik Belediyespor, Samsun Erkekler Basketbol Akademisi ile hazırlık maçı yaptı
Yaşar Doğu Spor Salonu'nda yapılan mücadeleyi erkekler 70-50 kazandı. Erkeklere karşı pek fazla varlık gösteremeyen bayanlar, 1. periyotta 18-13, ilk yarıda 35-21, 3. periyotta ise 58-40’lık skorlarla geride tamamladı.
 
BAŞ: “MECBURİYETTEN ERKEKLERLE OYNADIK”
Samsun’da başka bayan takımı olmadığı için mecburiyetten erkeklerle mücadele etmek zorunda kaldıklarını belirten Canik Belediyespor Başantrenörü Ekin Baş, “Samsun’da başka bayan takımı olmadığı için bu maçlar bizim için bazı noktalarda gerçeği yansıtıyor, bazı noktalarda yansıtmıyor. Çünkü arada güç ve boy farkı var. Bunlar bir bayan maçında bizim karşılaşacağımız şeyler değil. Ama bizim antrenmanlarımızda çok büyük faydası oluyor. Rakip takımada çok teşekkür ediyorum. Samsun’da başka bayan takımı yok. Altyapıda ikinci ligde var. Onlarında uzun oyuncu sıkıntıları olduğu için ve başka takım olmadığı için mecburiyetten bunu yapmak zorunda kalıyoruz. Orduspor da antrenmanlarını İstanbul’da yapıyor. Başka yakın illerde de bayan basketbol takımı yok. Onun için böyle bir yol bulduk” dedi.
 
MEHTAP: “İLK DEFA ERKEKLERLE MÜCADELE ETTİM”
Erkeklere karşı ilk defa mücadele ettiğini ifade eden Canik Belediyesporlu oyuncu Mehtap Karabilecen, “Bizim burada maç yapabileceğimiz bir bayan takımı yok. Bu yüzden erkeklerle oynamak bize faydalı olacak diye düşünüyorum. Daha hazırlık aşamasındayız. Yabancılarımızın hepsi katılmadı, onlarda katıldığı zaman daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Erkeklerle oynamak bizim için daha yararlı oluyor. Çünkü daha çabuklar. Bayan takımı olmaması, erkek takımı olması bizim için bir fayda oluyor. Erkeklerle karşı oynamak çok daha zor. Bu maçta iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Erkeklere karşı oynarken biraz tereddüt ediyoruz. Çünkü biraz daha iriler. Ama bizi geliştiriyor, daha yararlı olacaktır” diye konuştu.
Bayanlara karşı oynamalarına rağmen sert bir mücadele olduğunu ifade eden Samsun Basketbol Akademisi Başantrönürü Süleyman Ayar, “Samsun’da bu tür organizasyonlara çok ihtiyacımız var. Üst liglerde mücadele ediyoruz. Samsun’da bir erkek bir de bayan takımımız var. Bu şekilde oynayarak lige hazırlanmaya çalışıyoruz. Bayan takımına karşı oynamamıza rağmen sert bir maç geçti. İki takımı da tebrik ediyorum. Daha güzel sonuçlarla Samsun’da basketbolu yeniden ayağa kaldıracağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir