Batı Şeria'da kundaklanan bir evde 18 aylık bir bebek yanarak öldü

Batı Şeriada kundaklanan bir evde 18 aylık bir bebek yanarak öldü
Batı Şeria’da Duma köyünde gece saatlerinde gerçekleştirilen kundaklama sonucunda 18 aylık Ali Saad Dawabsha adlı bir bebek hayatını kaybetti.

Batı Şeria’nın Nablus bölgesine bağlı Duma köyünde gece saatlerinde iki ayrı evin kundaklandığı bildirildi. Yetkililer, Yahudi yerleşimciler tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği düşünülen saldırı sırasında tüm ailenin evde uyuduğunu bildirirken, 18 aylık Ali Saad Dawabsha adlı Filistinli bir bebeğin hayatını kaybettiğini kaydetti. Olayda bebeğin anne ve babasının evden kaçmayı başardıkları ancak bebeğin kurtarılmadığını söyleyen yetkililer, aile bireylerinin ağır yaralı olarak kurtarıldığını ifade etti. Yakılan evin yakınlarında bulunan bir binada İbranice “İntikam” yazıldığını belirten yetkililer, olay sırasında çevrede bulunan bir evin de hasar gördüğünü kaydetti.

Olayın ardından açıklama yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sosyal medya üzerinde yayınladığı paylaşımda saldırıyı menfur ve korkunç olarak tanımlayarak, “Bu olay her açıdan bir terör saldırısıdır. İsrail Hükümeti, saldırıyı yapana karşı sert bir tavır sergileyecektir” dedi.

Filistin Özgürlük Örgütü tarafından yapılan açıklamada, gerçekleştirilen bu acımasız saldırıdan İsrail Hükümetinin sorumlu olduğunu kaydedilerek, “Bu, İsrail hükümetinin on yıllardır yerleşimci terörüne tanıdığı dokunulmazlığın doğrudan bir sonucudur” denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir