Batan feribotta ölü sayısı 32’ye yükseldi

Batan feribotta ölü sayısı 32’ye yükseldi
Güney Kore’nin başkenti Seul’da batan feribotta ölü sayısının en az 32’ye yükseldiği belirtildi
Çarşamba günü öğrenci gezisi için denize açılan ve daha sonra batan feribotla ilgili bugün yapılan açıklamada denizdeki aramalarda 3 ölü bedene daha rastlandığı bildirildi. Dalgıçların bedenleri feribotun enkazında bulduğu ve aramaların sürdüğü kaydedildi. Feribotta bulunan 270 yolcunun ise halen kayıp olduğu ifade edildi. Jindo Adası’nda kurulan bir çadırda da feribottaki yolcuların ailelerinden DNA örneği alındığını belirtildi.
Güney Kore’de dün batan feribotun kaptanı ve 2 mürettebat tutuklanmıştı. Kazadan kurtulan en az 174 kişi arasında yer alan Lee Joon Seok isimli 68 yaşındaki kaptanın 5 ayrı ihlalden dolayı tutuklandığı belirtilmişti. Kazadan kurtulanlar ise mürettebatın yeterince hızlı davranmadıkları ve oldukları yerde kalmalarını söyleyerek yolcuların tahliyesi için gerekli tedbirleri almadıklarını iddia etmişti.
Çarşamba günü Güney Kore’nin başkenti Seul’da çoğunlukla öğrencilerin bulunduğu feribotun batması sonucu en az 32 kişi hayatını kaybetmiş 270 yolcu da kaybolmuştu. Geminin batma sebebi ise halen araştırılıyor.
iha

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel