BAŞKONSOLOS SALIPAZARI’NDA

BAŞKONSOLOS SALIPAZARI’NDA
Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosluğuna atanan Gela Japaridze, Salıpazarı İlçesini ziyaret etti.

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Gela Japaridze, Başkonsolos Yardımcısı Giorgi Qushitashvili ve Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Ahmet Yılmaz’la birlikte önce Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül’ü makamında ziyaret eden heyet daha sonra da Salıpazarı Gürcüler Dernek Başkanı Adem Yazıcı’yı Dernek binasında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Salıpazarı Belediye başkanı Halil Akgül, Salıpazarı İlçemizde çok sayıda Gürcü kökenli vatandaşlarımız bulunmaktadır. Bir çok bölgemizde bu vatandaşlarımız Gürcüce konuşmaktadırlar. Yıllardır birlik ve beraberlik içersinde kardeşçe hiçbir sorun yaşanmadan hayatlarını sürdürmektedirler. Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Sayın Gela Japaridze ve Başkonsolos Yardımcısı Sayın Giorgi Qushitashvili’ye bu güzel sürpriz ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.”dedi.

Salıpazarı Gürcüler Dernek Başkanı Adem Yazıcı’da vatandaşlık konusunda yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Çözüm için Başkonsolos Gela Japaridze’den destek istedi.

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Gela Japaridze Salıpazarı’nda Dernekle işbirliği içersinde Gürcüce dil eğitimi için kursların açılabileceğini söyledi.Salıpazarı İlçesini çok beğendiğini, sıcak ve samimi karşılama için teşekkür ettiğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber