Başkandan 3. Fakülte müjdesi

Başkandan 3. Fakülte müjdesi
Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar Salı günü akşamı düzenlenen ÇARGİD yemeğinde ÇARGİD üyelerine yönelik olarak yaptığı konuşmasında Çarşamba’da önümüzdeki dönem yapılacak çalışmaları dile getirirken, 3. Fakültenin de müjdesini verdi

HABER-FOTO: Serkan KARAHAN

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar Salı günü akşamı Çarşamba Girişimci İş Adamları Derneğinin düzenlediği yemeğe katıldı. Dündar yemek sonrasında ÇARGİD üyelerine yönelik olarak yaptığı konuşmasında Çarşamba’da önümüzdeki dönem yapılacak yatırımlara değindi. Dündar, yaptığı konuşmasında 3. Fakültenin müjdesini verdi.

Dündar yapılacak yatırımlarla ilgili olarak Çarşamba İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Konusunda yatırımların hızlanacağını dile getirirken bir diğer çalışmanın ise 3. Fakültenin inşası konusunda olacağını sözlerine ekledi.

3. Fakülteden yeni bir üniversiteye

Dündar yaptığı konuşmasında, “üniversite alanında yaptığımız çalışmalar var. 3. fakülte inşaatına başlayacağız. Hukuk Fakültesi ve İletişim Fakültesi’nden sonra Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi inşaatını yapacağız. Bu yıl bu bölgede Gençlik Spor Bakanlığımızın yatırımı olarak Kredili Yurtlar Kurumu yurdu inşaatını başlayacağız.  O bölgede başlattığımız eski DSİ Proje Müdürlüğü alanında oluşturduğumuz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mustafa Güneşdoğdu kampüsünü bir üniversite haline getireceğiz. Mustafa Güneşdoğdu’nun yardımı tabii ki belediyenin katkısı ama hep birlikte bu sağlanan havayla, depolanan kolektif ruhla birleştiği zaman daha kısa sürede daha büyük başarı olarak ortaya çıkacak. Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden sonra Samsun’da ikinci bir devlet üniversitesi bu bölgede kurulacak’ dedi.

400 bin m2 mesire alanı

Dündar konuşmanın devamında yeni başlayacak olan diğer çalışmalara da değindi, “Adapark’ın devamında TOKİ köprüsünden hemen 4 km biraz daha güneyinde maliye bakanlığı tarafından belediyemize tahsis edilen 400 bin m2’nin üzerindeki bir alanı Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı olarak projelendirdik. Geçtiğimiz hafta Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’yla görüştük. Onların da destekleriyle burada büyük bir doğal yaşam parkı içerisinde kırsal turizm tesislerinin, spor alanlarının olduğu bir yaşam alanı oluşturacağız. Adapark mevki’inden o bölgeye kadarki 4-5 km’lik nehir güzergâhında, nehir tipi teknelerle ulaşım yapıldığı bu bölgenin turizm cazibe merkezi haline dönüştüğü bir büyük projeyi de birlikte başaracağız” dedi.fs.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber