Başkan Yürükcü güven tazeledi

Başkan Yürükcü güven tazeledi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çarşamba İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirilen Olağanüstü Kongresi’nde mevcut başkan İlhan Yürükcü, güven tazeledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çarşamba İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirilen Olağanüstü Kongresi’nde mevcut başkan İlhan Yürükcü ve genç aday Taha Yıldız yarıştı. Su Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kongre Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından CHP Çarşamba İlçe Başkanı İlhan Yürükcü, açılış konuşmasını yaptı. Kongreye katılımlarından dolayı davetlilere şükranlarını sunan Yürükcü, ilçe başkanlığı olarak yaptığı çalışmalardan bahsetti.

Başkan Yürükcü’nün konuşmasının ardından söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, “Bugün Türkiye’de CHP partisinin çok az öğrenebilen bizim esas gücümüzü aldığımız yer halk, millet. O gücü de sandıklarda gerçekleştiriyoruz. İki yıldır özellikle yoğun bir şekilde Türkiye’nin seçime gitmesini istiyoruz. Bir değişim olması gerektiğini düşünüyoruz. Ben de gördüm ki İlhan Bey Başkanımızın ilçe kongresinin yenilenmesini takdir etti. Burada iki adayımız var iki adayımızı da hangisi seçilirse seçilsin alt kadrosunun yönetiminde kimler olursa olsun yönetim kadrolarının kaybedeni değil, bu seçimde nasıl çalıştıysa aynen çalışmalarını istiyorum. Şuanda bugün yeni yönetimin çok önemli görevi var bu görev Türkiye’nin 20 yıldır ülkeyi yönetenler tarafından  her seçimde hilenin nasıl yapıldığını bize nasıl yaptıklarını öğrettiler. Önümüzdeki seçimde bunların yapabilecekleri hilye önem alabilecek sandık kurulundaki arkadaşlarımızın daha yetkin, dirençli arkadaşlarımızdan oluşturulmasını temenni ediyorum. Tarım ve ormancılık bakanlığının komisyonunda bulundum. Bu komisyonda bulunurken devletine bir şekilde tarımda nasıl yönettiklerini öğrenmeye çalıştım. Şunu gördüm ki Türkiye’nin ülkemizin gerçeklerine uygun olmayan yönetim gerçekleşti. Toplumun üretimine değil onların yoksulluğuyla  ilgili tarım oylarıyla tarım politikaları olduğunu gördüm. Bu ülkenin de en çok ekim ve biçim sağladığı ürün fındık ve çeltik. CHP ve Genel başkanımız millet iktidarının da değerli yöneticileriyle beraber önümüzdeki dönemde daha demokratik daha çağdaş, hukuktan yana anayasanın dışına çıkmamak koşuluyla bu ülkede neler yapılacaksa yapacağız, yapmak zorundayız.” dedi.

Kongrede divan başkanı seçilen ve konuşma yapan Çarşamba Eski Belediye Başkanı Hüseyin Değerli, “1989 senesinde belediye başkanı olduğumda Türkiye’nin toplam dış borcu 20 milyar dolar. B borçtan nasıl kurtulacağız, battı memleket diyorum 1989 senesinde. Şimdi 450 milyar dış borcumuz var. Bu borçları toplum ödeyecek çocuklarımız ödeyecek torunlarımız ödeyecek. Bu hükümet bu ülkeyi çocuklarına insanlarına borçtan başka hiçbir şey bırakmıyor. İyi ve güzele dair hiçbir şey vaat etmiyor. O halde bilinmesi lazım önümüzdeki seçimde bu iktidarı el birliğiyle göndereceğiz. Bu millet ittifakını oluşturan partilinin de önümüzdeki seçimlerden sonra bir koalisyonu hasmederek, içlerine sindirerek omuz omuza, dayanışma içerisinde ülkenin yönetimini götürmelerini bekliyoruz. Toplumun sıkıntısını çözümünü sosyal demokrat olarak şöyle düşünüyorum; Devletin bir müşterisi var vergi gelirlerinden, ihracatımızdan vs. bu toplanan gelirlerimizi harcıyoruz. Harcarken sosyal demokrat  milli iktidarda şunu vaat ediyoruz, toplumun sabit gelirlerini, emekçilerini, memurları bunları koruyacağız ve sahip çıkacağız. Önümüzdeki iktidar döneminde toplumun rahatlamasının, ferahlamasının tek yolu emeğiyle geçen insanın sahip çıkmaktan geçiyor. Bugünkü sıkıntının ortadan kalkması için partimizin emeğiyle ön plana alınması gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Yapılan seçimde mevcut başkan İlhan Yürükcü ve Taha Yıldız yarıştı. 176 üyenin oy kullandığı seçimde oyların 138’ini İlhan Yürükcü, 38’ini ise Taha Yıldız aldı.

Sandık sonuçlarının açıklanmasının ardından konuşan Başkan İlhan Yürükcü, “Kazanan Çarşamba ilçe örgütümüz olmuştur. İyi bir kardeşimle tanışmış olduk. Bu saten sonra Taha ile yol arkadaşıyız hep berberiz önümüzde büyük bir seçim var. Taha bizim en genç, en dinamik yöneticimiz gibi olacaktır. Burada sadece İlhan Yürükçü ilçe başkanı olmadı. Herkesin ilçe başkanı. Benim yönetim kurulum olmadı herkes yönetim kurulu. Geliyor gelmekte olan.” Dedi.

Başkan Yürükcü’nün yönetim kurulu şu şekilde oluştu; Bilgihan Bakır, Kenan Erbaş, Nebattin Erdem, Levent Etyemez, Hüseyin Işıldak, Salih Karaca, Nedim Karakütük, Bekir Kılıç, Nesime Oğuzeş, Yunus Emre Öztürk, Cihan Sonkaya, İrfan Şahin, Nezire Şengül, Sevilay Turan, Tevfik Ulubay, İsmail Yüksel.

a-066.jpga-066.jpg

b-062.jpgb-062.jpg

c-046.jpgc-046.jpg

d-053.jpgd-053.jpg

e-017.jpge-017.jpg

f-017.jpgf-017.jpg

ghp.jpgghp.jpg

h-009.jpgh-009.jpg

k-005.jpg

os.jpgos.jpgos.jpg

u-006.jpg

yju.jpg

 

HABER-FOTO: EROL ŞEKER- KÜBRA DAĞ- NURHAN GÜZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber