Başkan Yılmaz’dan OSB ve Şeker Fabrikası açıklaması

Başkan Yılmaz’dan OSB ve Şeker Fabrikası açıklaması
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, ilçede kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesi ve Şeker Fabrikası’nın yeniden faaliyete geçmesi konusunda önemli bilgiler paylaştı

Çarşamba Fırıncılar Odası’nın Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulu’na katılan Çarşamba TSO Başkanı Ahmet Yılmaz, programda konuşma yaptı.

OSB’DE YER KESİNLEŞTİ

Başkan Yılmaz yaptığı konuşmada, ilçede kurulacak olan OSB ve Şeker Fabrikası konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yılmaz, “Yıllarca Çarşamba’da dillendirilen, hepimiz için çok önemli bir istihdam kaynağı olacak olan Organize Sanayi Bölgesi ve Çarşamba Şeker Fabrikası’nın son günlerde basında çok ciddi bir şekilde yer alan konu hakkında bilgilendirmelerde bulunmak istiyorum. Yaklaşık 3 yıldır, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odamız, Çarşamba Ticaret Borsamız ve Çarşamba Belediyemiz ile birlikte Samsun Milletvekili Fuat Köktaş beyin de çok ciddi destek ve katkılarıyla birlikte Çarşamba’ya bir Organize Sanayi Bölgesi kazandırmak için mücadele vermekteydik. Bu ayın 4’ü itibariyle 338 sicil numarasıyla Bilim, Sanayi Teknoloji Bakanlığı’ndan Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi’nin yeri kesinleşti. Ve OSB, Çarşamba Şeker Fabrikası’nın arka tarafında kalan 900 dönümlük arazide yapılacak.”

“CİDDİ TALEPLER VAR”

Çarşamba TSO Başkanı Yılmaz, “Burada çok ciddi yer talepleri var. Şuanda sadece Samsun’da bulunan SAMPA Otomotiv 250 dönüm arazi istiyor. 200 milyon dolar yatırım yapacak. 2000 tane eleman çalıştıracaklar. Yine Canik Silah Sanayi 250 dönüm yer istiyor. Yaklaşık 200 milyon dolar civarında ortaya yatırım yapacak. Bu Çarşamba’ya ve bölgeye çok ciddi bir katkı. Tabi bizim amacımız çok ciddi,  gerçekçi yatırım yapanların yanında önce Çarşamba ilçemizden gerçek yatırımcılara da yer sağlamak.” şeklinde konuştu.

“ŞEKER FABRİKASI İÇİN ÇALIŞMALARDA BULUNACAĞIZ”

Çarşamba’da yaklaşık 10 yıldır organize sanayi kurulması çalışması vardı ancak yer bulunamıyordu diyen Yılmaz, “Çarşamba’da Organize Sanayi Bölgesi için yer bulunamıyordu çünkü birinci sınıf tarım arazilerinde Organize Sanayi Bölgesi olmuyor. Bizim şuanda devletten aldığımız 850 dönüm arazinin biraz daha genişletilmesi gerektiğini düşünüyorduk. Bundan dolayı Çarşamba’da 8 yıldır kapalı olan Çarşamba Şeker Fabrikası ile ilgili bir çalışma yaptıralım dedik. Önce Şeker Fabrikası’nın yaşatılması ile ilgili ne yapılması gerekir diye bir fizibilite çalışması yaptık. Yaklaşık 7-8 yıldır Çarşamba Şeker Fabrikası kapalı olduğu için şeker pancarı ekimi gerekiyor. Önce Çarşamba çiftçileriyle sonra da Bafra çiftçileriyle bir toplantı yapıp, şeker pancarı ekebilecek çiftçiler var ise toplayıp bakanlığımıza bu çiftçiler pancar ekebilirler bu nedenle Çarşamba Şeker Fabrikası’nın çalışması yeniden gündemde olabilir. Çarşamba ve Bafra’da şeker pancarı üretimi yapabilecek çiftçiler var ise ve fabrika kampanya yapabilecek ise bunun çalışmasını yapacağız. Şayet Çarşamba Şeker Fabrikası çalışıyor durumda olmayacaksa ve şeker pancarı ekimi yok ise bu alanın Organize Sanayi Bölgesi’ne katılarak ciddi anlamda Çarşamba’ya ve bölgeye katkı sağlayacak istihdam oluşturacak.” İfadelerini kullandı.



“ÜNİVERSİTE İÇİN ANKARA’YA GİDECEĞİZ”

Yılmaz konuşmasının son bölümünde Çarşamba’ya kurulması planlanan üniversite konusuna da değindi. Çarşamba TSO Başkanı Yılmaz, “Bundan bir yıl önce tüm sivil toplum örgütlerimizle bir toplantı yapmıştık. Çarşamba’da Hukuk Fakültesi’nin gitmesi gibi bir durum vardı. Hepimizin değerli katkıları ile yaptığımız toplantıda Çarşambalılar olarak sahip çıktık ve Hukuk Fakültesi buradan gitmedi. Bundan sonra Çarşamba’da üniversite istiyoruz diye üniversite platformu olarak oda başkanlarımızla birlikte ciddi bir çalışma yaparak güç birliği yapıp Ankara’ya giderek, Çarşamba’ya bir üniversite kurulması için çaba sarf edeceğiz.” dedi.

HABER: Nuri ŞEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber