BAŞKAN YILMAZ’DAN OLİMPİYATLARA TAM DESTEK

BAŞKAN YILMAZ’DAN OLİMPİYATLARA TAM DESTEK
Samsun, "2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları"na Ev Sahipliği Yapacak

2017 yılında yapılacak "23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları"na Samsun ev sahipliği yapacak.

İşitme Engelliler Olimpiyatları Genel Koordinatörü Funda Özyurt, İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Osman Arslan ve beraberindekiler Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret etti.

Valilik ziyaretinde İşitme Engelliler Olimpiyatları Genel Koordinatörü Funda Özyurt tarafından 2017 yılında Samsun’da gerçekleştirilecek olan “23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nın hazırlıkları hakkında Vali Hüseyin Aksoy’a bilgi verilerek bir sunum gerçekleştirildi.

Vali Aksoy ziyarette yaptığı konuşmasında, “2017 yılında gerçekleştirilecek olan 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’na Türkiye, Türkiye adına da Samsun ev sahipliği yapacak. Bu amaçla ilgili arkadaşlarımızın katılımı ile değerlendirme toplantısı yapıyoruz. Ülkemizin ve ilimizin bu olimpiyatlara en iyi bir şekilde ev sahipliği yapabilmesi için yapılması gereken çalışmalarla ilgili görüş alış verişinde bulunduk. Önümüzdeki süreç içerisinde yapılması gereken çalışmaları gözden geçirdik. İlgili kurum ve kuruluşlarımızın destekleriyle Samsun şehri olarak olimpiyatları en iyi şekilde gerçekleştireceğiz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız oyunların koordinasyonunu ve yönlendirmesini sağlıyor. Bu anlamda Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a bu oyunların gerçekleşmesine verdiği destekler için çok teşekkür ediyorum. Bugün yine Samsun’da İşitme Engellilerle ilgili 6 ayrı ülkeden sporcuların katılımı ile İşitme Engelliler Hentbol Şampiyonası başlıyor. Bu şampiyona bir anlamda 2017 yılında yapılacak İşitme Engelliler Olimpiyatları’nın hazırlıkları olacak bir organizasyon. Bu organizasyona da Samsun şehri olarak ev sahipliği yapmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz” dedi.

 

BAŞKAN YILMAZ’DAN OLİMPİYATLARA TAM DESTEK

İlki gerçekleştirilen 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları için Samsun’da bulunan İşitme Engelliler Olimpiyatları Genel Koordinatörü Funda Özyurt, İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Osman Arslan ve beraberindekiler Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı da makamında ziyaret etti. 9-14 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan “1. İşitme Engelliler Dünya Hentbol Şampiyonası” nedeniyle şehirde bulunan heyet, aynı zamanda 2017 yılında yine Samsun’da gerçekleştirilecek olan 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları ile ilgili yapılan çalışmalar ile ilgili de Başkan Yılmaz’ı bilgilendirdiler.

Yapılacak olimpiyat ile ilgili bazı konularda Başkan Yılmaz’ın düşüncelerini alan ve önerilerini dinleyen heyet aynı zamanda kısa bir sunum gerçekleştirdi. Başkan Yılmaz, 2017 yılında gerçekleştirilecek olan 23. Defolimpik Oyunları’nın Türkiye ve Samsun’un tanıtımı ve prestiji açısından önemli fırsatlar oluşturacağını ifade ederek, “Bu oyunların mümkün olduğunca geniş bir spor yelpazesinde yani dalında yapılması, aynı zamanda şehrimizin de bu oyunlar için sunduğu coğrafi olanakların da en iyi şekilde kullanılması önemli olacak diye düşünüyorum. Samsun böyle bir organizasyonu layıkıyla yerine getirip başarı ile tamamlayacak her türlü imkana sahiptir. Bunun için gerekli olan alt yapı çalışmaları ve organizasyonda biz Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazırız ve bu güzel spor organizasyonu için şehrimize gelecek olan binlerce sporcu, sporsever ve misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın. Bu arada bugün başlayacak olan ve dünyada ilk defa Samsun’da yapılacak olan 1. İşitme Engelliler Dünya Hentbol Şampiyonası’nda emeği geçen herkesi de ayrıca tebrik ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Karadeniz