Başkan Yılmaz’dan iflas haberlerine tepki

Başkan Yılmaz’dan iflas haberlerine tepki
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz, Çarşamba ilçesinde bazı işadamlarının iflas etmek üzere olduğu yönünde çıkan haberlere tepki gösterdi

Başkan Yılmaz yapmış olduğu açıklamasında, son günlerde özellikle sosyal medyada, yazılı ve görsel basında yer alan Çarşamba’da bazı işadamlarının iflas edeceği yönündeki haberlerin gerçekçi olmadığını belirterek, bu açıklamaların ilçe ekonomisine zarar verdiğini söyledi.

ÇTSO Başkanı Yılmaz, “Görev alanımız içerisinde bulunan Ayvacık, Salıpazarı ve Çarşamba İlçelerinde, işadamı olarak nitelendirilen tüm tüccar ve sanayicinin Ticaret Sicil Kayıtları Odamız bünyesinde tutulmaktadır. Bu üyelerimizin iflası veya kayyum atanması gibi durumların söz konusu olması halinde, öncelikle ilgili mahkeme ve yetkili organlar, sicil müdürlüğümüzden bilgi talep etmektedirler. Dolayısıyla iflas ve kayyum ataması gibi durumlardan, sicil müdürlüğümüzün direk haberi olmaktadır." diyerek şöyle devam etti.

t4_uj75c863klpfmoavbrset_yd9n41hz02.jpg

Yılmaz, "Çarşamba’da hiçbir üyemizle ilgili böyle bir durum söz konusu değilken, bu haberlerin ortaya çıkması tamamen spekülasyondur. Yapılan bu spekülatif haberler, ilçemizde yaşayan insanları tedirgin etmektedir. Hiçbir dayanağı olmadan bu haberlerin yapılması tam anlamıyla itibar cellatlığıdır. Hiçbir kimsenin de işadamlarımızı ilçemiz ekonomisini, yaralayacak bu tür asılsız haberleri yapmaya hakkı yoktur.  Yazılı ve görsel yayın yapan basın temsilcilerini, bu konuda duyarlı olmaya, dayanağı olmayan, dedikodudan ibaret duyumları servis etmeden önce ilgili birimlerden teyit almaları hususunda ikaz ediyor, ilçemiz ekonomisine zarar verecek bu tür asparagas haberleri yayınlamamalarını rica ediyorum” dedi.
HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber