Başkan Yılmaz: “Yeni Sanayi Alanları Oluşturmalıyız”

Başkan Yılmaz: “Yeni Sanayi Alanları Oluşturmalıyız”
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yeni sanayi alanları üretmek zorunda olduklarını söyledi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz bir araya geldiği Samsunlu sanayici, işadamı ve idarecilere yönelik yaptığı konuşmada samsun ekonomisine yönelik mesajlar verdi. Belirli aralıklarla yapılan kahvaltılı toplantıların bugünkü ev sahibi Çınarlık Belediye Başkanı Nihat Soğuk oldu. Kahvaltıda buluşan Samsun’un önemli sanayici, işadamı ve idarecilerine Samsun’daki gelişmeler ile ilgili bilgiler veren Başkan Yılmaz yakın zamanda gerçekleştirilen Ticaret Odası ve Ticaret Borsası seçimlerine değinerek, “Her seçim olan ortamda az da olsa bazı elektriklenmeler olur ve bu durum seçimlerin doğasında vardır. Bunlar rekabetin gereğidir. Önemli olan varsa yaşanan bazı ufak kırgınlıklar bunları telefi edebilmek ve ileriye bakabilmektir. Bu yarışta kaybeden yok bana göre. Bu vesileyle yeni görev alan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Gayet medenice bu yarışlara girmiş ve mücadele etmiş kardeşlerimize de ortaya koymuş oldukları çaba ve gayret için Samsun adına teşekkür ediyorum. Onlar bu mücadeleyi Samsun için yaptılar. Artık ileriye bakmalıyız” dedi.

Tüm Türkiye ile birlikte Samsun’da da büyük bir değişim ve hareketlilik yaşandığını ifade eden Yılmaz, “Son 10-12 yıl içinde Türkiye’deki gerek ekonomi, gerek şehircilik, gerekse sosyal alanlardaki büyük değişim baş döndürücü bir hızla devam ediyor. Bunun Samsun’a yansıyan boyutlarını da hep beraber görüyor ve yaşıyoruz. Önümüzdeki günler, ekonomimizi nasıl geliştiririz, bununla ilgili yapılması gerekenler nelerdir, ihracatımızı artıracak uluslararası sinerjileri nasıl geliştirip büyütebiliriz, yatırım için gereken finansman modellerini nasıl geliştirebiliriz gibi konulara kafa yoracağımız bir süreç olacak” diye konuştu.
Yeni dönemde sanayiciler için yeni sanayi alanları yaratılması gerektiğinin altını çizen Başkan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni sanayi alanları üretmek zorundayız. Bununla ilgili çaba gösteriyoruz, uğraşıyoruz ve arayış içerisindeyiz. Bu konuda oluşmuş bir stokumuzun ve tedbirimizin olması şart. Yarın önemli bir yatırımcı bize başvurup milyar dolar değerinde yatırım yapmak istiyorum bana arsa gösterin dediği zaman buna hazırlıklı olmalıyız.”
Samsun’da inşaat işi ile uğraşan iş adamlarına da çağrıda bulunan Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı: “Yeni kentsel dönüşüm hamlesi ile birlikte Samsun’da 30-40 bin konutun önümüzdeki 10 yıl içerisinde yenilenmesi söz konusu. Bu 30-40 bin konutun üretileceği proje inanın TOKİ ya da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın elinde bulunan müteahhit potansiyeli ile halledilebilecek bir şey değil. Onun için Samsun’da inşaat işi yapan arkadaşlarımızın bu tür kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili yeni alternatifler üretmeleri ve Samsun’da bu sektörel gücü nasıl bir araya getiririz diye düşünmeye başlamaları lazım. Bu konuda ben Belediye Başkanı olarak üzerime düşen neyse yapmaya hazırım. Bu büyük sinerjiyi biz kendi içimizde neden yaratmayalım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel