BAŞKAN YILMAZ: ÜRETİM VE İHRACATTA BAŞARI BİZİ BEKLİYOR

BAŞKAN YILMAZ: ÜRETİM VE İHRACATTA BAŞARI BİZİ BEKLİYOR
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, geçmişte üreten ve ürettiğini ihraç eden bir şehir haline gelecek özgüveni yeniden yakalayacağını söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, geçmişte üreten ve ürettiğini ihraç eden bir şehir haline gelecek özgüveni yeniden yakalayacağını söyledi. Bunun için kamu ile birlikte sanayici ve iş adamlarının birlikte mücadele etmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Yılmaz, üretim ve ihracatta Samsun'u önemli başarıların beklediğini kaydetti.

Çarşamba ilçesinde faaliyet gösteren Özyılmazlar Fındık Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Yılmaz, tirit gecesi düzenledi. Geceye, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Fahrettin Ulusoy, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk ile çok sayıda sivil toplum örgütü yöneticisi, iş adamı ve bürokratlar katıldı.

Yemeğin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'daki gelişim ve değişimle ilgili davetlilere bilgiler verdi. Son 10 içerisinde Samsun'da çok önemli değişimler olduğunu hatırlatan Başkan Yılmaz, '' Ama yaptıklarımızı asla yeterli görmüyor, daha fazlası ve iyisi için çabalıyoruz. Ama bazen geriye yaslanıp şehrin geleceği adına çok karamsar ve kötümser olmamalıyız. 10 yıl içinde Türkiye'nin 30 tane şehri ile mukayese ettiğimizde Samsun'da hakikaten çok gelişmiş ve öne çıkmış sektörler var. Bunlar, sağlık, spor, turizm ve ulaşımdır. Sağlıkta Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin en prestijli ve avantajlı şehri haline geldi.  9 tane özel hastanemiz var. Bu hastanelerimizde toplamda 4 bin 500 yatak kapasitesine ulaştık. 4 bin 500 yatak, Türkiye'nin ilk 10 şehrindeki ortalamanın  üzerinde bir  kapasitesidir. Diğer şehirlerden daha hızlı davranıp sağlıkta başarılar elde etmemizi saplayan özel hastane yatırımcılarını tebrik etmek lazım.'' dedi.

SPOR VE TURİZDE BAŞARILIYIZ

Kentin turizm alt yapısını da olumlu yönde etkileyecek spor alt yapısında da Samsun'un  Türkiye'nin ilk 10 şehrinin de üzerinde bir ortalamaya sahip olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, ''Bundan 10 sene önce sadece 1960'lı yıllarda yapılmış bin 400 kişilik Yaşardoğu Kapalı Spor Salonu'ndan başta salonumuz yoktu. Şimdi ise 7 bin 500 kişilik yeni Yaşar Doğu Spor Salonu, 2 bin 500 kişilik Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu, uluslararası olimpik yüzme havuzumuz var. 33 bin kişilik stadyumumuzun, buz pateni, okçuluk, atıcılık, atletizm inşaatları devam ediyor.  325 dönümlük arazide 9 çukurlu golf sahasının 6 ayda bitirdik ve müsabakalara hazır hale getirdik. Önemli bir sektörel gelişme de turizm alt yapısında oldu. Son 5 yıl içinde 5 yıldızlı 3 tane otelimiz var. Bu zaman zarfında İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'nın dışında 3 tane 5 yıldızlı otel yapmış ve hizmete girmiş başka bir şehir gösteremezsiniz.'' diye konuştu.

 

TEKKEKÖY HATTI 10 EKİM 2016'DA AÇILACAK

Kentsel ölçekli ulaşım alt yapısında da Samsun'un çağ atladığını vurgulayan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, ''Samsun'u nüfusunun 3-4 katına sahip şehirlerden bile daha cesaretli davranarak şehrimizi raylı sistem toplu taşıma modeline kavuşturduk. Borçla yaptık ama raylı sistem sayesinde modern ve yeni bir şehir doğdu. Şehrimizi düzene sokuyor. Şimdi hattını uzatıyoruz. Yeni hattımızı 10.10.2016'da faaliyete geçireceğiz. '' şeklinde konuştu.

İHRACATTA ÖNÜMÜZDE HİÇ BİR ENGEL YOK

Samsun'un hızla geliştiğine de değinen Başkan Yılmaz, ''Dizimizi dövmeyi bırakıp başarı öykülerimizi konuşalım ve gurur duyalım. Şehrimiz hızla değişiyor, dönüşüyor, gelişiyor. Bu avantaj ve güzelliklere baktığımızda bize düşen şey dolu dizgin üretmek ve ürettiğimizi satacak pazarlar bulmaktır. Pazar konusunda Samsun'un sıkıntısı var. Aslında bu sorununu Rusya ile hava yolu bağlantısı sağlayarak çözmek üzereydik. Ancak Rusya krizinin çıkmasıyla hesaplarımız askıda kaldı. Rusya krizi olmasaydı kuzey sahillerde ihracat yapabilecek fırsatlar araştıracaktık. Ama en kısa zamanda sona erip ilişkilerin normalleşeceğini düşünüyorum. Üretim ve ihracat konusunda hiç bir şehre güvenmeyip sadece Samsun'a güveniyorum. Üretim ve ihracatta gelişmiş şehirlerin ticareti bilmediği zamanlarda Samsun üretip limandan ihracat yapıyordu. Üretim ve ihracat konusunda özgüven taşıyalım. İhracatı ve üretimi bilmeyen bir şehir değiliz. İhracat konusunda önümüzde hiç bir engel görmüyorum. Bu işi başaracağız. Samsun üreten, ürettiğini ihraç eden bir şehir haline gelecek. Sadece biraz mücadele etmemiz gerekiyor. Bu sorunları çözersek Samsun bambaşka yere gelecek. Başarı bizi bekliyor.'' ifadelerini kullandı.

3.20160123120725.jpg

4.20160123120748.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir