Başkan yılmaz: “Turizmde Daha iddialı vizyonlar belirliyoruz”

Başkan yılmaz: “Turizmde Daha iddialı vizyonlar belirliyoruz”
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun turizmine yönelik değerlendirmelerde bulundu

Türkiye'nin 2023 turizm hedeflerinden Samsun'un da pay alabilir hale getirilmesi için yürütülecek hazırlıklara değinen Başkan Yılmaz, kentte turizm öğesi olabilecek her türlü materyali ilgili dinamikleri harekete geçirerek değerlendireceklerini söyledi.

Geçen cuma günü Havza ilçesinde yapılan Samsun ve Çevresi Turizm Alanı Alt Yapı Hizmet Birliği Kasım Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, toplantıda ele alınan konularla ilgili bir değerlendirme yaptı. Samsun ve Çevresi Turizm Alanı Alt Yapı Hizmet Birliği'nin kent turizminin geliştirilmesi konusunda çok önemli işler yapacağını ifade eden Başkan Yılmaz, birlik olarak yoğun bir çalışma dönemine gireceklerini belirtti.

Samsun'da turizmin gelişmesine engel olan alt yapı yatırımlarının ve eksikliklerinin büyük oranda çözüldüğünün altını çizen Başkan Yılmaz, "Samsun, Türkiye'nin 2023 hedeflerinden olan turizmde 50 milyon turist ve 50 milyar dolarlık gelir potansiyelinden rol alabilme becerisini gösterebilmelidir. Hedefimiz de bu olmalıdır. Samsun, Türkiye'nin turizm konusunda bizden çok daha fazla hareketlilik içerisinde olan şehirlerinden aslında hiç de geride değil. Ama biz geçtiğimiz yıllarda turizm konusunda eksiklikler yaşadık. Bu süreçte hangi psikolojik evrelerden geçtiğimizi çok iyi biliyorum. Örneğin Samsun'da turizm konusunda çok ciddi boyutta konaklama problemi yaşadık. Yani turizm alt yapı yetersizliğini adeta kafamızın içini çok ciddi rahatsız ettiği konuyla karşılaştık. ‘Otel olmayan şehirde turizm mi olur’ dedik ve bir kaç yıl moral bozukluğu yaşadık. Bu işin böyle olmayacağını anlayan Samsun, kısa sürede kendi içinde kendi dinamikleriyle birlikte kendisine konaklama tesisi vizyonu çizdi. Bunda da biraz gecikti ama sonuçta başardı. Bu psikolojiyi şimdi üzerimizden atıyoruz. Sheraton Otel, Anemon Otel bitti. Grand Atakum, Grand Amisos hizmet vermeye devam ediyor. Önümüzdeki günlerde de yeni oteller hizmete girecek" dedi.

Fuar ve Kongre Merkezi ile 5 yıldızlı konaklama tesisi eksikliklerinin tamamlanmasının kent psikolojisinde büyük rahatlama yaşattığını vurgulayan Başkan Yılmaz, "Bütün bu sürecin temel hedefi, turizm hedeflerinden ve gelirlerinden rol alabilmektir. Samsun, üzerine düşecek rolü en iyi şekilde yerine getirecektir. Turizm alt yapı birliği de bu sebeple çok önemli. Birlik olarak her türlü turizm yatırımı ve hizmetini eksiksiz bir şekilde yerine getireceğiz. Şimdi dönüp kentsel ölçekli doğal kaynaklarımızı harekete geçirmek, bu kaynaklarımızı birer turizm öğesi haline getirmeye dönük vizyon üzerinde yoğun olarak çalışacağız. Nerede turizm potansiyeli olabileceğine dair her türlü görüş ve öneriyi bekliyoruz. Samsun'un neresinde ne olduğunu ve turizme nasıl kazandıracağımızı biliyoruz. Var olan potansiyellerimize hangi turistik kimlikleri giydireceğimizi, nasıl turizm öğesi haline getireceğimizi ve hangi dinamikleri harekete geçireceğimizi planlamaya başlayacağız. Örneğin Ladik Hamamayağı ve Havza'da turistik otel kapasite ve kalitesini yükseltmemiz lazım. Konaklama kalitesini bulunduğumuz şartların üzerine çıkartırsak ortaya daha iddialı vizyon koyabiliriz" açıklamasında bulundu.

2023'e giden süreci Samsun olarak en iyi şekilde değerlendirme mecburiyetinde olduklarının altını çizen Başkan Yusuf Ziya yılmaz, "Küçük özlemler, küçük ihtiraslar, küçük hedefler, küçük hayaller, buza yazı yazar gibi kaybolup gidiyor. Kaybolmayan bir tek şey var ki o da geride bıraktığımız, insanlığa hayırlı, faydalı, çocuklarımıza, bizden sonraki nesillere bırakabildiğimiz, onların hayatını, konforunu ve refahını yükseltmeye dönük olan yatırımlar, işler ve hizmetlerdir. Başaracaksak bu hedeflere kilitlenmeliyiz. Önümüzdeki süreci en iyi şekilde değerlendirme mecburiyetindeyiz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir