BAŞKAN YILMAZ OYUNU KULLANDI

BAŞKAN YILMAZ OYUNU KULLANDI
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandık başına giderek oyunu kullandı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, saat 11.00 sıralarında oy kullanacağı Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde bulunan 2236 sayılı sandık başına geldi. Vatandaşlarla birlikte sıra bekleyen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, vatandaşlarla ve sandık görevlileriyle de sohbet etti.
Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, "Samsunumuzda da insanlar sandık başlarına giderek oylarını kullanıyorlar. Ben de gelerek demokratik görevimi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin. 12 Eylül 2010'da yapılan bir referandumla Türk halkı Cumhurbaşkanı’nı ilk defa kendi oylarıyla seçme işlemini kabul etmişti. Bu bizim demokrasimizin önemli bir atılımı ve aşamasıydı. O günlerde anayasa oylaması yapılırken, bunun gereksizliğini söyleyenler de vardı. Ama bugün görüyoruz ki, Türk halkı 'Hayır, Cumhurbaşkanını ben seçeceğim' diyerek oy kullanmıştı. Bu gelişmeler Türk demokrasinin trendini gösteriyor. Bugün de burada bu güzelliği yaşıyoruz. Bence 10 Ağustos 2014 tarihi 2023'e giden vizyon projeksiyonunun startının verildiği, önümüzdeki sekiz yıl içerisinde Türkiye, ekonomisi, demokrasisi, halkı ve genç cumhuriyeti kuruluşunun 100. yıl dönümüne yönelik bir iddia projeksiyonu ortaya koyuyor. 'Ben, dünyanın 10 büyük ekonomisi ve gelişmiş ülkesi arasında olacağım' diyen bir sürecin butonuna basıyor. Burada Cumhurbaşkanımızı seçerken, belki o butona basıyoruz diye düşünüyorum. Ben o psikolojiyle oy kullandım. Allah'ım kişi başına düşen gelirlerin 20 bin dolarların üzerinde olduğu bir Türkiye'de 2023'te yaşamayı, 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisi içerisinde olmayı, Samsun'un da ise 2023'te 30 büyük şehrin arasında ekonomisiyle, kişi başına düşen milli gelirin daha yüksek olduğu, ilk 10 şehirden birisi olmayı nasip etsin diye düşünüyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir