Başkan Yılmaz Mazbatasını Aldı

Başkan Yılmaz Mazbatasını Aldı
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz mazbatasını aldı

     Mazbata törenine AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş ve AK Partili İlçe Belediye Başkanları da katıldı. Başkan Yılmaz’a mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Dursun Kaya Güleç verdi

mazbat2.jpg

  Başkan Yılmaz mazbatasını aldıktan sonra yaptığı kısa konuşmada halkın kendilerine yönelik teveccühüne layık olmaya çalışacaklarını dile getirerek, “Sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Omuzlarımızdaki yükün farkındayız. Allah bizi muvaffak etsin. Daha fazla çalışacağımızın, daha fazla üreteceğimizin kamuoyu tarafından  bilinmesini istiyorum. Yükümüz daha da ağır çünkü coğrafya büyüdü. İlçelerimizin sayısı arttı. Bütün şehri kapsadı. Bir başka deyişle İl Özel İdaresi denen bir kurum kapandı. O kurumunda tüm sorumlulukları belediyemizin görevleri içerisine girdi. O bilinçle sorumluluğumuzu idrak ederek, daha fazla çalışıp daha fazla üreteceğiz" dedi.

   Başkan Yılmaz mazbatasını aldıktan sonra Belediyedeki makamına geçti. Mazbata törenine katılan AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, AK Parti teşkilat yöneticileri, İlçe Başkanları ve İlçe Belediye Başkanları da belediyeye gelerek Başkan Yılmaz’a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdiler.

mazbata1.jpg

     Başkan Yılmaz kendi aldığı mazbatayla tüm Belediye Başkanlarının mazbatalarını almış olduğunu ve şimdi çalışma zamanının geldiğini belirterek, “Seçimlerden bu yana 15 gün geçti. Dolu dizgin koşturuyoruz. Artık seçimler geride kaldı.  Edindiğimiz deneyimlerle yolumuza devam ediyoruz. Yaklaşık 120 gün süren bir kampanya yürüttük. Bir kere daha huzurlarınızda İl Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum.  İyi bir orkestra şefliği yaptı. Bir ilçemizde bir şansızlık oldu ve seçimi kaybettik. Ama bu ilçemizde ki arkadaşlarımıza da sahip çıkacağız.” Diye konuştu.

                                     1450 PERSONEL DEVRALDIK

    Başkan Yılmaz bu seçimler sonrasında farklı bir sorumluluk yüklendiklerini belirterek, “İl Özel İdaresi gibi büyük bir kamu kuruluşunun kapanıp o kamu kuruluşunun hizmetini yapmış olduğu üretim ve hizmet işlerinin tamamını Büyükşehir Belediyesi olarak devraldık. Bu gerçekten büyük bir tranformasyon ve değişim demektir. Büyük değişim ve dönüşüm ister istemez bir sosyal sıkıntıyı da beraberinde getiriyor. Gerek makine,  gerek insanlar, gerek kaynaklar, gerek sabit tesisler bazında daha önceki hizmet anlayışı ile kurulmuş olan mekanizma tamamen yeni bir mekanizmaya dönüşürken ister istemez birtakım sıkıntı ve sancıları da beraberinde getiriyor. İl Özel İdaresinden 1450 personeli biz devraldık. Bu personelin sadece maaş olarak bize maliyeti aylık 4 milyon lira yani eski rakamla 4 trilyon. Bunu iyi yönetmek şart. Kaynak planlamaları yapacağız. Önümüzdeki günleri iyi yönetmemiz gerekiyor. Başarı hepimizin, başarısızlıkta hepimizin, yani toplu olarak birlikte başaracağız. Ben bunun sorumluluğunu omuzlarımda bütün ağırlığı ile hissediyorum daha fazla çalışmamız daha fazla koşmamız lazım. Ve bunu büyük oranda daha fazla çalışarak ve bu süreci iyi yöneterek bu süreçte kaynak israfı yapmayarak, bu süreçte ekonomi anlayışını mutlaka her şeyin önüne koyarak, bu süreçte harcamalarımızı mümkün olduğu kadar azaltmanın yollarını arayarak, yeni kaynaklar yaratmanın yollarını bularak bu sıkıntılı süreci geçirebiliriz diye düşünüyorum.” Şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber