Başkan Yılmaz: “Mavi Bayraklı Sahiller Artık Hayal Değil”

Başkan Yılmaz: “Mavi Bayraklı Sahiller Artık Hayal Değil”
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Artık mavi bayraklı sahiller bir hayal değil. Samsun’a yatırım yapan bir turizm işletmecisi hem çevre, doğa ve tarihi güzellikleri ile hem de göğsünü gere gere plajı için mavi bayrak talebiyle bu yatı

“5 Haziran Dünya Çevre Günü” etkinlikleri kapsamında, Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Salih Sağır ve beraberindekiler Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı ziyaret ettiler. 05 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Samsun’da yapılacak olan etkinlikler hakkında Başkan Yılmaz’a bilgi sunan Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Salih Sağır, “Doğal ve tarihi güzellikleri ile yeryüzünde başka bir yerde görülmeyen bir ekolojik ortama sahip olan ülkemizde, çevre kalitesini artırmak; havasıyla, suyuyla, yeşil alanlarıyla, temiz bir çevre oluşturmak temel hedefimizdir. Çevre konusundaki yaptığımız çalışmalar ve geliştirdiğimiz projelerde desteklerini esirgemeyen Sayın Başkanımıza da teşekkür ediyoruz'' şeklinde konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise kent yöneticileri olarak en önemli önceliklerinden birisi olan yaşanabilir ve sürdürülebilir bir çevre anlayışına sahip olduklarını dile getirerek, “Büyüklerimizden devraldığımız ve emanet olarak gördüğümüz çevreyi bizden sonraki kuşaklara sadece koruyarak ya da şu anki haliyle değil, daha kaliteli, yaşanabilir, daha temiz ve daha fazla faydalanılacak bir şekilde bırakmanın mücadelesi içindeyiz. Yakın zamanda faaliyete geçirdiğimiz Karadeniz’in en modern ve büyük, ülkemizin de en önemli atık su arıtma tesislerinden birisi olan işletmemiz sayesinde gururla söylemek istiyorum ki kontrolümüz altındaki tek bir bardak kirli ya da zararlı su artık sahillerimize karışmıyor. Yine uzun zaman önce en yeni tekniklerle hayata geçirdiğimiz katı atık depolama alanımızda bugün metan gazından elektrik üretiliyor. Tüm bunlar bile modern ve gelişmiş bir kent olma iddiasını taşıyan herhangi bir şehrin en önemli olmazıdır. İşte biz bunun peşindeyiz. Sanayiniz, ekonominiz ya da şehirciliğiniz ne kadar güzel ya da gelişmiş olursa olsun denizine pis su akıtan, çöplerini ulu orta her yere depolayan bir şehir asla 3. sınıf klasmanından kurtulamaz. Biz bir iddia koyduk ve dedik ki, ‘Samsun plajları mavi bayrak almalı’. İşte bunun alt yapısı artık hazır. Artık mavi bayraklı sahiller bir hayal değil. Samsun’a yatırım yapan bir turizm işletmecisi hem çevre, doğa ve tarihi güzellikleri ile hem de göğsünü gere gere plajı için mavi bayrak talebiyle bu yatırımını yapabilecektir. Ben de bu vesileyle çevre bilinci olan ve bu uğurda mücadele eden tüm çevre dostlarının 5 Haziran Dünya Çevre Günlerini kutluyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir